Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Συλλαλητήριο για την παιδεία την ερχόμενη Τετάρτη

Με παμπεριστεριώτικο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Δημαρχίας στις 7.30 μμ θα απαντήσουν στα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα Αρσένη γονείς, δάσκαλοι και εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου. Αυτό αποφασίστηκε κατά την προχτεσινή κοινή ενημερωτική σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της Α' ΕΛΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, των εργαζόμενων στο Δήμο και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κηπούπολης.

Οι θέσεις της Ενωσης για άμεση κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, που ιδιωτικοποιεί την παιδεία και για συντονισμό του αγώνα μέσω του μετώπου παιδείας για υπεράσπιση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, συνάντησαν τη συνολική αποδοχή όλων των φορέων. Μάλιστα ήταν κοινή και η αποδοχή για άμεση ενημέρωση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και ανά σχολική μονάδα, αλλά και η συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ αποφασίστηκε και η διακίνηση κοινού υπομνήματος όπου θα μαζευτούν υπογραφές που θα ζητούν την κατάργηση του νόμου.

Ο Γ. Ποντικάκης,πρόεδρος της Ενωσης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα νέα μέτρα, λέγοντας ότι ανάλογα με το πόσα έχει να πληρώσει κάθε γονιός, τόσο θα μπορεί να μορφώσει το παιδί του, ενώ καταλήγοντας είπε ότι "αν ήταν φιλολαϊκός ο νόμος και είχε στόχο την αναβάθμιση της παιδείας, τότε γιατί βιάστηκε ο υπουργός να τον περάσει το καλοκαίρι και όχι τον Οκτώβρη για παράδειγμα και αφού θα είχε προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς;".

Με τη σειρά του ο Ν. Ζούτσος,πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ, είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της παιδείας μέσα από τα νέα μέτρα όταν υπάρχουν σχολεία σε διπλοβάρδια, καθηγητές να έρχονται στα σχολεία το Δεκέμβρη, να υπάρχουν τμήματα 35 μαθητών, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μη γίνουν χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής.

"Τίποτα δε χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες", είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Τσίλης,ενώ έδωσε την υπόσχεση ότι σαν εργατικός φορέας "θα παλέψουμε μαζί σας και θα υπερασπίσουμε οποιαδήποτε μορφή αγώνα που θα βάλει φρένο στην κατρακύλα της κυβέρνησης".Τέλος, ο Κ. Παπλωματάς,εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων είπε ότι οι δάσκαλοι ζητούν τη συνολική απόσυρση και κατάργηση του νόμου και όχι μόνο επιμέρους ρυθμίσεις, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς σε κοινό, συντονισμένο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ