Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίστροφη μέτρηση

Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες του το Φεστιβάλ στο χώρο του Στρατοπέδου Κόδρα

Την Παρασκευή ανοίγουν οι πύλες του 23ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στο Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Με τη βεβαιότητα ότι το φετινό τριήμερο θα 'ναι πιο πλούσιο σε περιεχόμενο και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι κνίτες και οι κνίτισσες καλούν τους νέους της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στο Φεστιβάλ της Οργάνωσης και να στείλουν πιο ισχυρό το μήνυμα της νεανικής αντεπίθεσης στον ιμπεριαλισμό. Να καταδικάσουν την υποκουλτούρα και τον πλαστικό πολιτισμό, που απλόχερα τους προσφέρει η άρχουσα τάξη στα πλαίσια των προσπαθειών της για χειραγώγηση της νεολαίας.

Από την Παρασκευή και για τρεις μέρες στο Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς θα χτυπά η καρδιά της νεολαίας. Για τα δεκάδες μέλη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Δύο μέρες απέμειναν και πρέπει να μπουν οι τελευταίες πινελιές στο χώρο, που πάνω απ' όλα πρέπει να είναι φιλόξενος, νεανικός και φυσικά να αντανακλά τη συλλογική δουλιά, το ανήσυχο πνεύμα και την προοπτική του μέλλοντος για τους νέους κομμουνιστές.

Οι σκαλωσιές στήθηκαν, τα ταμπλό μπήκαν στη θέση τους και οι τελευταίες λεπτομέρειες ολοκληρώνονται στους χώρους των περιπτέρων. Ο εγκαταλειμμένος και ερειπωμένος χώρος του Στρατοπέδου Κόδρα έχει μεταμορφωθεί χάρη στο μεράκι των νέων, που εδώ και δύο βδομάδες δουλεύουν ασταμάτητα για τη δική τους γιορτή, το αντάμωμα με τους χιλιάδες νέους της πόλης, που αναμένεται να δώσουν το "παρών" στο αγωνιστικό ραντεβού με την πρωτοπόρα και ανατρεπτική νεολαιίστικη οργάνωση της ΚΝΕ.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την ομιλία του Δημήτρη Γόντικα,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ