Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
"Νομιμοποιεί" την εποχική απασχόληση η ΟΣΠΑ!

"Πράσινο φως" στη νομιμοποίηση της εποχικής απασχόλησης στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" άναψε επί της ουσίας η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), με ειδική τροπολογία στο καταστατικό της!

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, που ενέκριναν χτες σε έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αποκλείονται από την Ομοσπονδία όσα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν στη δύναμή τους εποχικό προσωπικό! Ουσιαστικά, δηλαδή, η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΣΠΑ υιοθετεί τη θέση της κυβέρνησης ότι στην ΟΑ είναι αναγκαίο το εποχικό προσωπικό, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τον κανονισμό εργασίας, ούτε από τα καταστατικά των σωματείων - μελών της ΟΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία αυτή, αυτόματα τίθεται θέμα "εξοβελισμού", από την ΟΣΠΑ, της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ), που έχει εγγράψει στη δύναμή της εποχικό προσωπικό με δικαστική απόφαση.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) Στ. Μανούσος,επισήμανε ότι το προεδρείο είδε πρόχειρα το θέμα του εποχικού προσωπικού και το έθεσε πρόωρα στην κρίση του συνεδρίου. Τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, που εκτός από την ΟΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφορά και τον ιδιωτικό και γι' αυτό θα πρέπει να αναλυθούν συνολικά από το συνδικαλιστικό κίνημα οι λόγοι που διόγκωσαν τα τελευταία χρόνια την εποχική απασχόληση. Ιδιαίτερα για την ΟΑ - σημείωσε - ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά αν χρειάζεται εποχικό προσωπικό, με δεδομένο ότι το 90% αυτού του προσωπικού, σήμερα, εργάζεται σε ετήσια βάση και καλύπτει πάγιες και όχι εποχικές ανάγκες. Επίσης, τόνισε, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της ΟΑ θα πρέπει να δει αν μπορεί να απασχοληθεί εποχικό προσωπικό σε κλάδους, που αφορούν στην ασφάλεια των πτήσεων (πιλότοι, αεροσυνοδοί, τεχνικοί κλπ). "Το προσωπικό που καλείται να εργαστεί με όρους πολιτικής ομηρίας, πρέπει να προστατευτεί από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου", υπογράμμισε ο Στ. Μανούσος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση μέσα από θεσμούς όσον αφορά τη συμμετοχή του στο συνδικαλιστικό κίνημα και όχι με όρους "εξοστράκισής" του.

Για όλα αυτά, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία και πρότεινε να τεθεί το θέμα σε όλο το φάσμα του συνδικαλιστικού κινήματος και αργότερα να έρθει προς συζήτηση στην ΟΣΠΑ. Η πρόταση απορρίφθηκε και με τις ψήφους των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ πέρασε η τροπολογία στο καταστατικό της ΟΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ