Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι χαλυβουργοί δουλεύουν οχτάωρο!

Αποφασιστικό μήνυμα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και στα συνδικαλιστικά της "δεκανίκια" έστειλαν οι χαλυβουργοί, αναδεικνύοντας την "Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου" σε πρώτη δύναμη

Αποφασιστικό μήνυμα ότι θα προασπίσουν το 8ωρο και τις κατακτήσεις τους, έστειλαν χτες, προς κάθε κατεύθυνση, οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής",οι οποίοι παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές ανέδειξαν ουσιαστικά σε πρώτη δύναμη το συνδυασμό της "Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης για την υπεράσπιση του 8ωρου στη "Χαλυβουργική"",στις εκλογές του σωματείου. Συγκεκριμένα ψήφισαν 328 εργαζόμενοι και υπήρξαν 323 έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 άκυρα και 1 λευκό. Για το νέο ΔΣ έλαβαν: "Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου" 144 ψηφοδέλτια (3 άκυρα), ποσοστό 43,5% (στις προηγούμενες εκλογές 30%) και 5 έδρες στο νέο ΔΣ (προηγούμενα είχε 3). "Συνδυασμός Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής" (ΠΑΣΚΕ) 142 ψηφοδέλτια (1 άκυρο), ποσοστό 43,5% και 5 έδρες (όπως και προηγούμενα). ΔΑΚΕ 41 ψηφοδέλτια, ποσοστό 12,5% (πριν 26%) και 1 έδρα (πριν 3).

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, έλαβαν: "Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου" 120 ψήφους και 2 αντιπροσώπους. "Συνδυασμός Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής" 115 ψήφους και 2 αντιπροσώπους. ΔΑΚΕ 29 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Μετάλλου, έλαβαν: "Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση για την υπεράσπιση του 8ωρου" 118 ψήφους και 2 αντιπροσώπους. "Συνδυασμός Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής" 112 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο. ΔΑΚΕ 29 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Δ. Κουμπούρης,επικεφαλής της "Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης για το 8ωρο", τόνισε: "Οι εργαζόμενοι στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ότι θα κλείσει το εργοστάσιο αν δε γίνουν αποδεκτά τα 12ωρα, έδωσαν μαχητική - αγωνιστική - ενωτική απάντηση. Οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας αποφασιστικά το συνδυασμό, έδωσαν μήνυμα και στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν το 8ωρο και τις κατακτήσεις τους.Καταδίκασαν τις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που πίστεψαν ότι θα αποκτήσουν μια άνετη πλειοψηφία για να επιβάλουν τα ελαστικά ωράρια. Οι χαλυβουργοί, κόντρα σε όλους αυτούς, θα εργαστούν με 8ωρο, κατακτήσεις και αξιοπρέπεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ