Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
"Συντριπτικό πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για τη χρησιμοποίηση των 6 μη Κοινοτικών

Το μείζον θέμα της χρησιμοποίησης 6 μη Κοινοτικών στις ομάδες της Α Εθνικής, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος Μ. Κωστόπουλος, Σ. Παναγιώτου κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, στο κείμενο της οποίας αναφέρεται: "Αλλεπάλληλα πλήγματα δέχεται ο ελληνικός αθλητισμός από τις αποφάσεις που παίρνουν τα αρμόδια όργανα και οι οποίες οδηγούν στην εμπορευματοποίηση και στον αφελληνισμό του. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, η οποία υπέκυψε στις απαιτήσεις της ΕΠΑΕ και επέτρεψε τη συμμετοχή σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα της Α Εθνικής κατηγορίας μέχρι 6 μη Κοινοτικών ποδοσφαιριστών, δηλαδή παίχτες οι οποίοι προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ετσι διαμορφώνεται μια εντελώς νέα απαράδεκτη κατάσταση, πολύ περισσότερο μάλιστα που το όλο θέμα δεν περιορίζεται μόνο στην Α Εθνική, αφού οι ομάδες της Β μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι 4 μη Κοινοτικούς παίχτες και οι ομάδες της Γ μέχρι 2! Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι προφανή: Οι θέσεις για Ελληνες ποδοσφαιριστές περιορίζονται και έτσι βαθμιαία το όλο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της πατρίδας μας οδηγείται σε συρρίκνωση, ενώ συντριπτικό πλήγμα θα δεχτούν και οι Εθνικές ομάδες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα ή με το άλλοθι της ανεξαρτησίας των αθλητικών οργάνων θα περιοριστεί απλώς στην έκφραση λύπης;
  • Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφωθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, επιστημονικά επεξεργασμένος και να διατεθούν τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να οργανωθεί, να διαδοθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο της πατρίδας μας - κυρίως το ερασιτεχνικό;".

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις από την απόφαση - έκτρωμα της ΕΠΟ αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες. Χτες συναντήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκης, με τον ομόλογο του στον ΠΣΑΠ, Α. Αντωνιάδη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Υστερα από αίτημα του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών θα υπάρξει συζήτηση της απόφασης στο αποψινό ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ στις 22/9 θα συγκεντρωθούν οι αρχηγοί των ομάδων για να εξετάσουν την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ