Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Αποτυχία στην... αποτυχία

Με κατεβασμένα χέρια η Εθνική μας έχασε 3-0 από τη Ρωσία και έμεινε εκτός 8άδας

ΝΤΕ ΜΠΟΣ: (Του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Και μαθηματικά πλέον η Εθνική ομάδα είπε χτες αντίο στις ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τη νέα ήττα που υπέστη αυτή τη φορά από τη Ρωσία με 3-0 (5-15, 9-15, 12-15).

Ετσι λοιπόν απομένει ο αυριανός αγώνας με τη Σλοβακία, που αποτελεί τυπική διαδικασία, προκειμένου το εθνικό μας συγκρότημα να ολοκληρώσει τους αγώνες του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα όνειρα για τους διεθνείς μας τελείωσαν νωρίς νωρίς, αφού οι Ρώσοι κατάφεραν να πάρουν άνετα το πρώτο σετ και ουσιαστικά στέρησαν έτσι το δικαίωμα στους Ελληνες παίκτες να ελπίζουν, αφού ως γνωστό δεν είχαν περιθώρια απώλειας ούτε σετ.

Για άλλη μια φορά η Εθνική μας απογοήτευσε, ιδιαίτερα στα αμυντικά καθήκοντα όπου υπήρχαν μεγάλα κενά, ενώ στο πρώτο και κρίσιμο σετ τα πολλά λάθη στα σερβίς απέβησαν καθοριστικά. Παράλληλα έλειπε από τους διεθνείς μας το πάθος να κυνηγήσουν το θαύμα. Αλλωστε, η έλλειψη διάθεσης ήταν αυτό που έκρινε την παρουσία της Εθνικής ομάδας σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα στο δεύτερο σετ οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη με κορυφαίο τον Σεργκέι Αθανασιάδη, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του χθεσινού παιχνιδιού, κόντραραν στα ίσια τους αντιπάλους τους. Ηταν όμως ήδη αργά...

Την καλύτερη εμφάνιση οι Ελληνες παίκτες την έκαναν στο τρίτο σετ, όπου κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν με 6-3. Ακόμα και όταν οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά με 8-6 οι διεθνείς μας δεν κατέθεσαν τα όπλα και ισοφάρισαν σε 12-12 χάρις και στο ξύπνημα του Νίκου Σαμαρά.

Πιο αποφασισμένοι όμως οι Ρώσοι "τελείωσαν" το παιχνίδι.

ΕΛΛΑΔΑ: Σαμαράς 5+17, Τσακιρόπουλος 1+0, Ντράγκοβιτς 5+13, Θεοδωρίδης 0+2, Χατζηαντωνίου 2+14, Αθανασιάδης 5+11, Μποζίδης 0+2, Μητρούδης 3+13, Κουρνέτας, Γκιούρδας.

ΡΩΣΙΑ: Ντινέικιν 1+11, Καμούτσκι 1+4, Ολικβερ 6+7, Καζάκοφ 4+9, Πετιούσιν 8+6, Γκαριούτσεφ 7+1, Ουσάκοφ, Μπορόζιν.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Καζάζης επισήμανε: "Η κακή υποδοχή ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι τραυματισμοί θα είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουμε από παίκτες στο τέλος".

Το τελευταίο παιχνίδι της χώρας μας με αντίπαλο τη Σλοβακία θα διεξαχθεί σήμερα στις 18.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ