Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Κακοπληρωτής του αληθινού πολιτισμού

Καταγγελία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία προς τον υπουργό Πολιτισμού και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έστειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).Αιτία, η αθέτηση όρων των συμβολαίων που έχει υπογράψει με το Επιμελητήριο ο ΟΠΠΘ, αλλά και ο απαράδεκτος τρόπος επικοινωνίας, με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ΕΕΤΕ από τους υπεύθυνους του Οργανισμού.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαμαρτυρία, "μετά από ένα μαραθώνιο προσπαθειών και αφού το Α Διαβαλκανικό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας είχε ήδη λήξει από τις 15/7/97, ήρθαν στο ΕΕΤΕ, με ημερομηνία 30/7/97, υπογεγραμμένα από τον ΟΠΠΘ, τα συμβόλαια για τις δύο εκδηλώσεις". Τα συμβόλαια αφορούσαν στο Α Διαβαλκανικό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας (1 - 15/7) και την έκθεση "Σύγχρονης Ελληνικής Γλυπτικής" (15/10 - 15/11). Για την πραγματοποίηση των δύο εκδηλώσεων τα συμβόλαια προέβλεπαν την καταβολή της α δόσης 15 μέρες μετά την υπογραφή των συμβολαίων, τη δεύτερη δόση στις 31/7 και την τρίτη δόση μετά τη λήξη των εκδηλώσεων.

"Μέχρι σήμερα ο Οργανισμός δεν έχει καταβάλει τίποτα και το ΕΕΤΕ πραγματοποίησε το Διαβαλκανικό Συμπόσιο και προχωράει στη διοργάνωση της έκθεσης γλυπτικής, μένοντας ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο στους πιστωτές του, ενώ παράλληλα ο χρόνος πιέζει και είναι άμεση η ανάγκη εκταμίευσης χρημάτων, εφόσον βρισκόμαστε ένα μόνο μήνα πριν την έκθεση "Σύγχρονης Ελληνικής Γλυπτικής"".

Ακόμα, το Επιμελητήριο διαμαρτύρεται για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στην επικοινωνία και τη συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ΟΠΠΘ, "την οποία αρνούνται παρά τις προσπάθειές μας. Κυνικές απαντήσεις από υπαλλήλους του Οργανισμού, όπως αυτή που μας έδωσαν "400 άτομα τηλεφώνησαν σήμερα για χρήματα που χρωστάμε, αλλά εμείς δεν έχουμε για κανέναν", όταν υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια, εκθέτουν όχι μόνο τον ΟΠΠ Θεσσαλονίκη '97, αλλά και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού που τον εποπτεύει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ