Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

Το "στήσιμο" απεργοσπαστικών μηχανισμών είναι συνηθισμένη τακτική της εργοδοσίας και αυτό που έγινε προχτές στο ξενοδοχείο "Μεριντιέν" το επιβεβαιώνει. Συνδικαλιστές, οι οποίοι περιφρουρούσαν την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Τουρισμού - Επισιτισμού, ανακάλυψαν απεργοσπάστες που είχαν και την έγκριση της ...αστυνομίας!

Κι αυτό, γιατί καταστάσεις προσωπικού που αρνήθηκε να θεωρήσει η αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας είχαν θεωρηθεί από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Συντάγματος, αν και η αστυνομία δεν έχει τέτοιο δικαίωμα! Ο ίδιος ο διοικητής δήλωσε ότι ...δεν ήξερε τι είχε υπογράψει, ενώ η προσωπάρχης του ξενοδοχείου τον διέψευσε, επικαλούμενη μάλιστα και έγκριση του ...υπουργείου Εργασίας και τα ευτράπελα συνεχίστηκαν.

Η χρησιμοποίηση απεργοσπαστών από την επιχείρηση, θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από τους εργαζόμενους. Το ίδιο ισχύει και για τη μεθόδευση της χρησιμοποίησής τους, στην οποία βρήκε πρόθυμη βοήθεια και από τις αρχές, παρότι δήλωναν αναρμόδιες, εκ των υστέρων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ