Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "φάρμακο" της ιδιωτικοποίησης

Οι εργαζόμενοι, πλέον, μπορούνε να κοιμούνται ήσυχοι... Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας βρήκε το "φάρμακο" για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Το ανακοίνωσε, με ιδιαίτερη χαρά και φορώντας το γνωστό χαμόγελο, σε συνδικαλιστές της ΠΥΡΚΑΛ, που έκαναν χτες διάβημα στο υπουργείο, ζητώντας - ανάμεσα σε άλλα - την υπαγωγή των αμυντικών βιομηχανιών σ' ένα υπουργείο και την παραμονή τους, εξ ολοκλήρου, υπό κρατική ιδιοκτησία.

"Αυτό - είπε ο Γ. Παπαντωνίου - παραπέμπει στη Σοβιετική Ενωση, που ήταν οι επιχειρήσεις κρατικές και τρώγανε οι αξιωματικοί, τρώγανε οι ναύαρχοι, τρώγανε... με συνέπεια να καταρρεύσει η οικονομία"!

Προφανώς, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει το "φάρμακο" της ιδιωτικοποίησης και στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Ετσι, μετά το φαγοπότι της ανάθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων μαμούθ στις πολυεθνικές των όπλων, τους μιζαδόρους και τους μεσάζοντες, έρχεται τώρα και η σειρά του δεύτερου "ψαχνού", του ξεπουλήματος των αντίστοιχων παραγωγικών επιχειρήσεων.

Οσο, για το πότε πήγε κατά διαβόλου η οικονομία της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, φαίνεται πως μόνο ο υπουργός δεν το γνωρίζει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ