Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φόβοι για κλείσιμο της ΑΖΕΛ

Γκρίζο διαγράφεται το μέλλον για τους 130 εργαζόμενους της ΑΖΕΛ,εργοστάσιο παραγωγής αμύλου - αμυλοσιροπιού και μαγιάς, το οποίο έχει σταματήσει από τον Μάη την παραγωγή! Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες χρωστούν στους εργαζομένους δεδουλευμένα, τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια και τα οποία δίνονται με μικρά ποσά "έναντι", ενώ τα χρέη του εργοστασίου στις Τράπεζες ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια δραχμές!

Ταυτόχρονα, με το σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας τον Μάη, σταμάτησαν και τα έργα για την εγκατάσταση φίλτρων στο εργοστάσιο για την προστασία του περιβάλλοντος. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εκφράζουν τους φόβους τους ότι όλα αυτά ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο του εργοστασίου.

Το πρόβλημα της ΑΖΕΛ χρονολογείται από την εποχή που ιδιοκτήτης της επιχείρησης ήταν ο κ. Ροδόπουλος,ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες. Ο κ. Ροδόπουλος αφού ανέλαβε το εργοστάσιο φρόντισε να το φεσώσει με πολλά εκατομμύρια δραχμές, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι. Εν τω μεταξύ φημολογείται έντονα ότι και οι νέοι ιδιοκτήτες κ.Ιορδάνογλου,κ. Ράπτης και κ. Γιαννακόπουλος παίζουν διάφορα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν από την Αγροτική Τράπεζα να τους ρυθμίσει τα χρέη και να τους δώσει νέο δάνειο. Τα χρέη του εργοστασίου ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές στην Εθνική Τράπεζα, άλλο ένα 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές στην Αγροτική, η οποία και έχει δεσμεύσει και 300 τόνους γλυκόζη.

Το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου πρόσφατα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ,την οποία και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σημείωσε ότι το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργήσει και να σταματήσουν να παίζονται τα διάφορα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, να δοθούν τα δεδουλευμένα και να γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισαν επίσης πως το ΚΚΕ εκτιμάει ότι το εργοστάσιο είναι βιώσιμο, καθώς και ότι πρέπει να γίνουν όλοι εκείνοι οι έλεγχοι, προκειμένου να αποδειχτούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κλείσιμο οδηγείται η AZEL (1998-09-01 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΑΖΕΛ (1998-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ