Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους χτύπησε η ανεργία

Μόνο ο ένας στους τρεις εργαζόμενος στα κιβωτοποιεία Νάουσας μπόρεσε φέτος να κάνει ελάχιστα μεροκάματα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι της Νάουσας, που εργάζονται σε κιβωτοποιεία. Οι παγωνιές αυτού του χρόνου είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η αγροτική παραγωγή κατά 90% και η δουλιά σ' αυτό τον κλάδο εξαρτάται από το πόσα αγροτικά προϊόντα θα διατεθούν στην αγορά.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει φέτος μεγάλη ανεργία στους εργαζόμενους πριονιστηρίων και στους κιβωτοποιούς καθώς μόνο το 1/3 μπόρεσε να βρει μια θέση απασχόλησης. Αλλά κι αυτοί μέχρι σήμερα δεν έχουν εργαστεί πάνω από 20-25 μέρες, κάτι που σημαίνει πως δεν εξασφαλίζουν ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η διοίκηση του Σωματείου εργατών πριονιστηρίων,με υπόμνημά της στον υπουργό Εργασίας και στα πολιτικά κόμματα, ζητά να παρθούν τα εξής μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων στο κλάδο: Νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εργαστεί καθόλου. Πεντάμηνο βοήθημα 40 χιλ. δραχμών κάθε μήνα από τον ΟΑΕΔ. Νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εργαστεί καθόλου για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Νομοθετική ρύθμιση με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για ταμείο ανεργίας με 50 ημέρες εργασίας και με 25 ημερομίσθια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ