Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Αγωνία με λαχτάρα"

Ως τις πρωινές ώρες συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ, ενώ στις 18.30, στη Ν. Φιλαδέλφεια, η "Ενωση" υποδέχεται την Ντίναμπουργκ, στην πρώτη ευρωπαϊκή της εμφάνιση

"Αγωνία με λαχτάρα...". Το στίχο από το γνωστό τραγούδι του Τ. Βοσκόπουλου τραγουδούσαν χτες στην ΑΕΚ. Από νωρίς το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την αγοραπωλησία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ. Από τις "μαραθώνιες" συζητήσεις σχεδόν τίποτα δεν έγινε γνωστό, αφού όλοι "κρύβονταν". Η αγωνία πήρε παράταση. Σύμφωνα με ορισμένους θα λήξει στο γήπεδο, όπου και θα γίνουν ανακοινώσεις.

Οι όποιες, ελάχιστες, πληροφορίες έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν αρκετά γενικές και ουσιαστικά δεν αποσαφήνιζαν τι μέλλει γενέσθαι. Στα λίγα δευτερόλεπτα που ο "Ρ" κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιο από τα στελέχη της κυπελλούχου η απάντηση ήταν ενδεικτική: "Ακόμα συζητάμε. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει. Μπορεί να τελειώσει σήμερα, μπορεί αύριο".

Η λέξη "τελειώσει" ίσως είναι το "κλειδί", ίσως και όχι. Οπως έχουν επισημάνει γνώστες των επιχειρηματικών διαδικασιών, ώσπου να πέσουν οι υπογραφές όλα είναι ρευστά. Περισσότερο λοιπόν εικασίες μπορούν να γίνουν και αυτές στηριζόμενες στο κλίμα των προηγουμένων ημερών και την ευδιαθεσία των ανθρώπων της ΑΕΚ. Αλλωστε υπάρχει πάντα και ο Μ. Τροχανάς...

Σήμερα όμως, εκτός από την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, την ΑΕΚ απασχολεί ή τουλάχιστον πρέπει, το πρώτο της παιχνίδι για το κύπελλο Κυπελλούχων. Στις 18.30 υποδέχεται στη Ν. Φιλαδέλφεια την άγνωστη Ντίναμπουργκ από τη Λετονία. Επιθυμία όλων ένα σκορ που θα μετατρέψει τον ημιτελικό σε τυπική διαδικασία.

Ο Ντουμιτρίου επισήμανε πως "πρέπει να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο. Σκοπός μας να πετύχουμε όσο περισσότερα γκολ μπορούμε. Την ξέρω, εκτός αν καταφέρει να μας δημιουργήσει έκπληξη σε κάτι. Παίζει ομαδικά και δυνατά. Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνωστισμό στην άμυνα με 8 παίχτες. Δε νομίζω να παραταχθεί με 2 ή 3 επιθετικούς. Αν το κάνουν πάντως, θα χαρώ γιατί τότε θα είναι πιο λίγοι στην άμυνα".

Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Ατματσίδη, Κωστένογλου, Μαχαιρίδη, Καλιτζάκη, Κασάπη, Γκρέταρσον ή Κατσαβό, Κοπιτσή, Κωστή, Σαβάφσκι, Μαλαδένη, Μπατίστα ή Μαρτσέλο.

Οι Λετονοί από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι σέβονται, αλλά δε φοβούνται την ΑΕΚ. Ο τεχνικός τους, Ντμίτρι Κουσμίτσοφ, δήλωσε ακόμα: "Είναι δύσκολο παιχνίδι για μας. Ηρθαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε τουλάχιστον τις εντυπώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ