Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Δυναμική κινητοποίηση

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο των αναγκαστικών καταργήσεων των κοινοτήτων "Ιωάν. Καποδίστριας", πραγματοποίησαν χτες οι δημότες των κοινοτήτων του 6ου Συμβουλίου Περιοχής της Αχαϊας.

Εκατοντάδες πολίτες επιβαίνοντας σε αγροτικά και ΙΧ αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και πολιόρκησαν τη Νομαρχία Αχαϊας, όπου επέδωσαν στον Νομάρχη Στάθη Αθανασόπουλο - Σερέτη ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν τη συνολική αντίθεσή τους στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παρέδωσαν το ψήφισμά τους στον περιφερειάρχη Γιώργο Μουτσόπουλο.

Εξέφρασαν, μάλιστα, την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τα σχέδια αφανισμού της υπαίθρου που απεργάζεται η κυβέρνηση. Πολλοί από αυτούς σημείωναν πως το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" είναι φασιστικής έμπνευσης και δεν το τόλμησε ούτε η χούντα. Επίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωναν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους στα σχέδια που εκπονεί το κυβερνών κόμμα και δήλωναν πως "αυτοί έκαναν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, αυτοί θα το ρίξουν".

Επιπρόσθετα, προειδοποίησαν να μην πατήσει στην περιοχή τους κανένας κυβερνητικός βουλευτής που θα ψηφίσει αυτό το έκτρωμα. Τέλος, οι εκπρόσωποί τους ανήγγειλαν τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στον "Καποδίστρια" και κάλεσαν όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που διοργανώνουν στις 21 και 28 Σεπτέμβρη για να καταψηφιστεί το σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ