Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΥ
Οικονομικός "στραγγαλισμός" από την κυβέρνηση

Απέχουν από τις εκτός έδρας μετακινήσεις οι εργαζόμενοι

Την οριστική αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ), ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ζητούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Ο ΕΟΚ αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα, αφού το υπουργείο Γεωργίας έδωσε μόνο 1,3 δισ. δραχμές από την επιχορήγηση του 1997, η οποία ανέρχεται σε 3 δισ. δραχμές. Τα 1,3 δισ. δραχμές οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό και διάλυση τον Οργανισμό, αφού δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΕΟΚ, ξεκίνησαν από χτες αποχή από τις μετακινήσεις εκτός γραφείου, διεκδικώντας: Την άμεση έγκριση και χορήγηση του υπόλοιπου ποσού της αναγκαίας επιχορήγησης του ΕΟΚ (δηλαδή του 1,7 δισ.) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του, μέχρι τέλους του 1997. Την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του υπουργείου Γεωργίας έτους 1998 επαρκούς επιχορήγησης για τον ΕΟΚ. Δηλώνουν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν την αποχή μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και πως θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια (ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας κλπ.), προκειμένου να διασφαλίσουν την καταβολή των αποδοχών τους.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ - ΕΟΚ, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, έχει οδηγήσει τον Οργανισμό σε οικονομικό αδιέξοδο. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΚ, που μέχρι χτες αγωνιούσαν για την πληρωμή τους, βιώνουν σήμερα μια πρωτοφανή για δημόσιο οργανισμό κατάσταση, δηλαδή να μην τους καταβάλλεται ο μισθός τους, να τους οφείλονται οδοιπορικά και δεδουλευμένες υπερωρίες σχεδόν ενός έτους, ενώ στους συνταξιοδοτηθέντες δεν καταβάλλονται οι οφειλόμενες εφάπαξ αποζημιώσεις. Παράλληλα, ο ΕΟΚ αδυνατεί να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ