Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
"Οχι" στην ετεροαπασχόληση

Ακρόαση φορέων χτες στην Επιτροπή της Βουλής για το μισθολόγιο των καθηγητών ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τη θέση τους υπέρ της αποκλειστικής απασχόλησης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, διατύπωσαν χτες μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποι των φορέων των καθηγητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Οι απόψεις των πανεπιστημιακών εκτέθηκαν στα πλαίσια της ακρόασης φορέων της Επιτροπής που συζητά το θέμα του νέου μισθολογίου των ΔΕΠ.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού Γ. Σπαθής,όσο και ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αιμ. Μεταξόπουλος,καθώς και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας Π. Γέμτος τάχθηκαν υπέρ της αποκλειστικής απασχόλησης των καθηγητών, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της ετεροαπασχόλησης και τις δυνατότητες φορολόγησης των πρόσθετων επιδομάτων.

Οσον αφορά το μισθολόγιο αυτό καθ' εαυτό, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και οι επιφυλάξεις. Χαρακτηριστικά, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος των προέδρων των ΤΕΙ Δ. Νίνος,με το μισθολόγιο ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τη μείωση κατά 15% που προβλέπεται στα επιδόματα των τελευταίων. Καταγγελίες έγιναν και από την πλευρά του επιστημονικού προσωπικού των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, που επισήμαναν ότι οδηγούνται στην εγκατάλειψη και το μαρασμό, εξαιτίας και της συνεχούς διαρροής στελεχών, ζητώντας άμεσα μισθολογική αναβάθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ