Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ενα κτίριο για δύο σχολεία

Ερώτηση στη Βουλή των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Αχ. Κανταρτζή

Σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων στο σχολικό συγκρότημα της Κιάφφας. Οι αρμόδιοι θεώρησαν ως λύση στο πρόβλημα τη χρησιμοποίηση αιθουσών του 6ου Γυμνασίου, που στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, προκαλώντας την αντίδραση των γονιών των μαθητών των δύο σχολείων, που καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή, τονίζοντας ότι οδηγεί στο "τσουβάλιασμα των μαθητών".

Σύμφωνα με το ψήφισμα των συλλόγων του 1ου Λυκείου και του 6ου Γυμνασίου, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και ο νομάρχης προχώρησαν στη συστέγαση των δύο σχολείων, αγνοώντας την απόφαση των συλλόγων και μεθοδεύοντας έτσι το οριστικό κλείσιμο του Γυμνασίου. "Δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή των αντιπαιδαγωγικών λύσεων που προτείνουν, ούτε τη συστέγαση Γυμνασίου και Λυκείου, ούτε τον κατακερματισμό του Λυκείου, τονίζουν οι γονείς. Είναι λύσεις που δε λύνουν το πρόβλημα του Λυκείου που έχει 600 μαθητές περίπου - που ουσιαστικά ισοδυναμεί με δύο Λύκεια - και επιπλέον δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του γυμνασίου".

Το θέμα έφερε για συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών του Απ. Τασούλα και Αχ. Κανταρτζή προς τον υπουργό Παιδείας. Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται ότι τα σχολεία λειτουργούν ήδη με πολλά προβλήματα και ελλείψεις, όπως εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αφού παρά τις διάφορες εξαγγελίες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απ' αυτά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να πάρει μέτρα για τη σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, ικανοποιώντας τα αιτήματα των γονέων που είναι: Να ανακληθεί η απόφαση στέγασης του 1ου Λυκείου σε αίθουσες και του 6ου Γυμνασίου, να εξευρεθεί χώρος για την ανέγερση νέου Λυκείου και να δημιουργηθεί ακόμα ένα Λύκειο στην πόλη, να δημιουργηθούν οι αίθουσες εργαστηρίων κλπ. και να λειτουργήσουν τμήματα με 25 μαθητές. Ζητούν παράλληλα να δημιουργηθεί Γυμνάσιο στην περιοχή Μακαρίου - Κάτσαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ