Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΔΙΚΥΚΛΩΝ
Επιμένουν αυταρχικά

ΚΚΕ: Επιχειρείται η εξοικείωση του λαού με τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης

Μέγα θέμα δημιουργείται από την κατάσχεση και δήμευση των αυτοκινήτων των μεθυσμένων οδηγών, καθώς τα δικαστήρια εκδίδουν εξουθενωτικές αποφάσεις και η πολιτεία εφαρμόζει τη μέθοδο της καταστολής στην ακραία μορφή της, με πρόσχημα την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Στο μεταξύ, τόσο η πολιτεία, όσο και η δικαστική εξουσία φαίνονται διατεθειμένες να ενισχύσουν παραπέρα τα κατασταλτικά μέτρα σχετικά με τους μεθυσμένους οδηγούς.

Ενδεικτική αυτών των προθέσεων είναι η σχετική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου,ο οποίος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου επαίνεσε την πρωτοβουλία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αν. Κανελλόπουλου για να κατάσχονται τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα των μεθυσμένων οδηγών. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος,ο οποίος παρεμβαίνοντας στο θέμα με τις κατασχέσεις των δικαστηρίων δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ότι "επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Αν. Κανελλόπουλου για την ενεργοποίηση ισχυουσών διατάξεων".

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ήταν η σειρά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αν. Κανελλόπουλου, ο οποίος με αφορμή την προχτεσινή απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για απόδοση πέντε αυτοκινήτων στους μεθυσμένους οδηγούς δήλωσε ότι από την πλευρά της εισαγγελικής αρχής θα ασκούνται εφέσεις σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να κριθούν και σε δεύτερο βαθμό. Ηδη, χτες, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου κατά της συγκεκριμένης απόφασης, που απέδιδε τα αυτοκίνητα στους οδηγούς.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με το μέγα θέμα που έχει προκύψει από την κατάσχεση και δήμευση των αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.

Το ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατάσχεση και δήμευση των αυτοκινήτων και δικύκλων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για μέτρο που εκφράζει τη γενικότερη αντιδραστικοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι πολλές φορές τα αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με κόπο και αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης.

Στην ίδια ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το υπαρκτό και σοβαρότατο πρόβλημα της μέθης των οδηγών, επιχειρεί να εξοικειώσει τον λαό με το να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τον αυταρχικό της κατήφορο και να προσπαθεί να θωρακίσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αναγκαία αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα (αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας, υψηλά πρόστιμα) δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την κατάσχεση προσωπικής περιουσίας - ιδιοκτησίας των πολιτών, που ανοίγει το δρόμο για κλιμάκωση του αυταρχισμού κατά του μαζικού κινήματος. Αποτελεί μέρος γενικότερης επιδίωξης να ποινικοποιούνται αγώνες, να επιβάλλονται προσωπικές εξοντωτικές ποινές, με πρόσχημα την "τάξη" και την "ασφάλεια" των πολιτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυστηρές κυρώσεις, αλλά όχι δημεύσεις (1997-11-07 00:00:00.0)
"Βαριές καμπάνες" στους μεθυσμένους οδηγούς (1997-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ