Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Πρωταρχικής σημασίας η δραστηριοποίηση των σωματείων

Ανακοίνωση της Κίνησης με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ για την οργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στα μέσα του Οκτώβρη

Την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της άμεσης επαφής των σωματείων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων με τη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία της κινητοποίησης που αποφάσισε το ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στις 13 Σεπτέμβρη, με στόχο την οργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στα μέσα Νοέμβρη κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων, αλλά και με την επίμονη προσπάθεια των συνδικαλιστών της "Δημοκρατικής Κίνησης ΕΒΕ" (ΔΗΚΕΒΕ), τονίζει με ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΔΗΚΕΒΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες για την υλοποίηση αυτού το προγράμματος δράσης. Γνωρίζουμε ότι, εκτός των άλλων, υπάρχουν συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και σε ομοσπονδίες, από τις παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ, που δε φαίνονται πεισμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιτυχία της κινητοποίησης, άλλωστε υπάρχει πρόσφατη αρνητική εμπειρία γύρω από τέτοια ζητήματα. Οπως υπάρχουν και πάρα πολλοί συνδικαλιστές, που, ανεξάρτητα από την παραταξιακή τους προτίμηση, αισθάνονται πραγματικά την ανάγκη της αγωνιστικής αντίστασης στη λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής".

Η ΔΗΚΕΒΕ επισημαίνει ότι για να έχει επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκινάει τώρα, χρειάζεται τα αγωνιστικά και πρωτοπόρα συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία αισθάνονται ευθύνη απέναντι στους ΕΒΕ που τους εξέλεξαν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, τα στελέχη αυτά που δε νιώθουν ότι η αποστολή τους εξαντλείται στην προπαγάνδιση και διαχείριση των διαφόρων προγραμμάτων και κονδυλίων της ΕΕ και της κυβέρνησης, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Συμπληρώνει, επίσης, ότι θα πρέπει να συνεδριάσουν τα ΔΣ των ομοσπονδιών και των σωματείων, να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις ενημέρωσης των ΕΒΕ όλης της χώρας, που είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, να δώσουν ένα σωστό αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο στην κινητοποίηση. Και η ανακοίνωση της ΔΗΚΕΒΕ καταλήγει: "Το πλησίασμα και η ενημέρωση από τα σωματεία θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επιτυχία της κινητοποίησης, αλλά και παραπέρα θα βοηθήσει πολλούς από αυτούς να συμμετέχουν στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, θα βάλει νέο αίμα σ' αυτό, θα αναδείξει νέα στελέχη, άξια να έχουν αυτό τον τίτλο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ