Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Ψηφίζουν την Τρίτη

Κάλεσμα της ΕΣΚ

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Σεπτέμβρη 1997, προσέρχονται στις κάλπες οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", για να εκλέξουν τους δύο εκπροσώπους τους στο ΔΣ της εταιρίας, όπως ορίζει ο Νόμος 2414/96.

Οι εκλογές, που θα διεξαχθούν το 4ήμερο 23-26 Σεπτέμβρη, έχουν ξεχωριστή σημασία, καθώς οι αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει το νέο ΔΣ της ΟΑ (πρόκειται να οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με την προσθήκη του διευθύνοντος συμβούλου) θα είναι καθοριστικές και για το "αύριο" των εργαζομένων, αλλά και για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα. Κι αυτό, γιατί οι στόχοι "πρώτης προτεραιότητας" που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ΟΑ και γενικότερα για το νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Και υπ' αυτή την έννοια, είναι αυταπόδεικτο ότι οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους ν' αποφασίσουν αν στο νέο ΔΣ της ΟΑ θα προστεθούν άλλες δύο "φωνές συναίνεσης" προς τις κυβερνητικές επιλογές ή "φωνές αντίστασης" σ' αυτή την πολιτική.

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αερομεταφορών (ΕΣΚ - υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) επισημαίνει ότι οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση προωθεί με γοργά βήματα την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Εκφράζει την πλήρη της αντίθεση στο Ν.2414, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και υπογραμμίζει ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία στο Νόμο ο αριθμός των εκπροσώπων των εργαζομένων (μόνο 2), αλλά για να αποτυπώσει αφ' ενός τη δικομματική συναίνεση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) στις επιλογές της ΕΕ και αφ' ετέρου να πετύχει τον αποκλεισμό της ΕΣΚ, που είναι η μόνη δύναμη αντίστασης σ' αυτή την πολιτική. Τονίζει ότι στα δύο χρόνια που πέρασαν, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΟΑ άσκησαν συνδιοίκηση, αφού οι παρατάξεις που εκπροσωπούν (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) δε διαφωνούν επί της ουσίας με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Αντίθετα και οι δύο, μαζί με την παράταξη του ΣΥΝ, είναι σύμφωνοι με αυτή την πολιτική, που είναι επακόλουθο της εμμονής τους στο δήθεν μονόδρομο της ΕΕ.

Η ΕΣΚ σημειώνει ότι είναι στο χέρι των εργαζομένων ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική και τους καλεί να ενισχύσουν με την ψήφο τους τους εκπροσώπους της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ