Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο στόχος των σεμιναρίων

Αποκαλυπτική επιστολή καθηγητών που εξαναγκάστηκαν να πάρουν μέρος σ' αυτά

Αποκαλυπτική για το πραγματικό περιεχόμενο της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" στα Λύκεια που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, είναι η επιστολή καθηγητών του νομού Ημαθίας που παρακολούθησαν το σχετικό σεμινάριο ενημέρωσης. Δεκαπέντε καθηγητές καταγγέλλουν με αγανάκτηση τη μετατροπή του Λυκείου σε διαρκές εξεταστικό κέντρο, την ένταση των φραγμών στη μόρφωση μέσα από τις πολλαπλές εξετάσεις που ουσιαστικά θα μειώσουν τον αριθμό των αποφοίτων του Λυκείου σε 85.000 έναντι 120.000 που είναι σήμερα κλπ. και τέλος την ενίσχυση της παραπαιδείας.

Το κείμενο της επιστολής των καθηγητών αναδημοσιεύουμε από τοπική εφημερίδα της Ημαθίας.

"Με ειλικρίνεια και αγανάκτηση, οι καθηγητές φυσικών επιστημών (ΠΕ4) που παρακολούθησαν το πρώτο πενθήμερο "σεμινάριο για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση", αισθάνονται την ανάγκη να δηλώσουν τα εξής:

1. Η συμμετοχή μας στο "Σεμινάριο" ήταν υποχρεωτική και δε σήμαινε εκ των προτέρων αποδοχή των μέτρων και των αλλαγών που εξαγγέλθηκαν για την αναβάθμιση του Λυκείου.

2. Η οργάνωση της ενημέρωσης από το υπουργείο ήταν πρόχειρη, ανεπαρκής και δεν έδινε απαντήσεις σε ουσιαστικά ερωτήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων επιμορφωτών.

3. Η μεταρρύθμιση στοχεύει σε μείωση του αριθμού των αποφοίτων Λυκείου από περίπου 120.000 που είναι σήμερα σε 85.000 α) με πολλαπλές εξετάσεις β) αφαιρώντας το δικαίωμα επανεξέτασης στους μαθητές 16 - 17 χρονών (Β και Γ Λυκείου). Ο βαθμός του απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου θα τους σημαδεύει σ' όλη τους τη ζωή.

4. Με το νέο σύστημα μετατρέπεται το Λύκειο από σχολείο γενικής μόρφωσης που θα έπρεπε να είναι, σε διαρκές εξεταστικό κέντρο, που όχι μόνο δε συρρικνώνει την παραπαιδεία, αλλά την ενισχύει".

Το κείμενο υπογράφουν οι καθηγητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο: Φ. Καλή, Μιχ. Μουταφίδης, Μ. Καλογερή, Στάμκου, Λιάμπας, Κ. Καραγιάννης, Χ. Κύρκος, Ν. Κυριαζής, Χρ. Κοσμίδης, Γ. Σοφιανίδης, Δημ. Τσιμούρης, Α. Μαούρη, Υφαντίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ