Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ
Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με καμπάνιες

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη διεύθυνση του MEGA

Πρόσκληση, με την οποία καλείται να παρευρεθεί στη δεξίωση που θα δοθεί στο στούντιο του "Mega Channel", στην Παιανία, την Τετάρτη, 24 Σεπτέμβρη, μετά τις 21.00, στο πλαίσιο του "Τηλεμαραθώνιου Συμπαράστασης '97", με στόχο την ανέγερση της Αυτόνομης Κατοικίας των ατόμων με νοητική υστέρηση, που διοργανώνει η "Μελεδώνη", έλαβε η Αλέκα Παπαρήγα.Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με επιστολή της προς τη Γενική Διεύθυνση του "Mega" εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα συμμετάσχει στην ως άνω δεξίωση. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμοι κύριοι, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη δεξίωση του MEGA Channel, που δίνεται στο πλαίσιο του "Τηλεμαραθώνιου συμπαράστασης '97" υπέρ των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς την ευαισθησία μας για αυτό το μεγάλο κοινωνικό θέμα, καθώς και τις συνεπακόλουθες προσπάθειες του ΚΚΕ να συμπαρασταθεί στην αγωνία των ίδιων και των γονιών και κηδεμόνων τους και στη δίκαιη αξίωσή τους να εξασφαλίσει η πολιτεία στα άτομα με νοητική υστέρηση συνθήκες εκπαίδευσης και ανθρώπινης διαβίωσης.

Δυστυχώς, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Ουδεμία μέριμνα υπήρξε από όλες τις κυβερνήσεις γενικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδιαίτερα τα άτομα με νοητική υστέρηση. Αντιμετωπίστηκαν και συνεχίζεται να αντιμετωπίζονται ως παρίες της κοινωνικής ζωής. Και όχι μόνο αυτό. Γίνονται ταυτόχρονα αντικείμενο εκμετάλλευσης, εκβιασμών, ρουσφετολογίας, κατάφωρης προσβολής της προσωπικότητάς τους.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με δήθεν ή και φιλανθρωπικές καμπάνιες. Θα λέγαμε μάλιστα ότι τέτοιες εκδηλώσεις - και όταν ακόμα δεν είναι στις προθέσεις των διοργανωτών - εμπεριέχουν τον κίνδυνο να θεωρηθεί, ότι ένα καυτό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τρόπο αποπροσανατολιστικό ή και ιδιοτελή. Μια τυχόν τέτοια εκδοχή πιστεύουμε ότι θα προσέβαλλε πρώτα απ' όλα τα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Αξιότιμοι κύριοι

Ολη η προηγούμενη συλλογιστική κάνει φανερή την αδυναμία μου να παρευρεθώ στη δεξίωση του MEGA Channel. Εύχομαι στο μέλλον τα πράγματα να πάρουν διαφορετική τροπή, σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

με τιμή

Αλέκα Παπαρήγα

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ