Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διπλή παρουσίαση

Με μία διπλή παρουσίαση ξεκινά την εκθεσιακή του περίοδο, το Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για την έκθεση "Εικόνες συλλογής Βελιμέζη - Ο Γκρέκο στην Ελλάδα",που εγκαινιάστηκε χτες και θα λειτουργεί έως τις 7 τουΝοέμβρη.

Οπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "οι μεταβυζαντινές "Εικόνες της συλλογής Βελιμέζη" αποτελούν ένα σύνολο που συνδέει την κληρονομιά του Βυζαντίου με επιρροές και ρεύματα επικεντρωμένα κυρίως στην Κρήτη, τα Επτάνησα και τη Βόρειο Ελλάδα". Παράλληλα, σημαντικό γεγονός αποτελεί η παρουσίαση των πέντε νεανικών έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου,που ανήκουν σε ελληνικές συλλογές: "Ο ευαγγελιστής Λουκάς" και η "Προσκύνηση των μάγων" (Μουσείο Μπενάκη), το "Πάθος του Χριστού" (συλλογή Βελιμέζη), το "Τοπίο του θεοβάδιστου Ορους Σινά" (Ιστορικό Μουσείο Κρήτης - Οίκος Α. και Μ. Καλοκαιρινού) και η "Κοίμηση της Θεοτόκου" της Μητρόπολης της Σύρου. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (10πμ έως 6μμ) και τα Σαββατοκύριακα (10πμ έως 2μμ).

Η έκθεση συμπίπτει με την έκδοση από το Μουσείο Μπενάκη του επιστημονικού καταλόγου της συλλογής, τον οποίο έγραψε η Νανώ Χατζηδάκη,καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ