Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβλήματα και ανάδειξη

Συνέδριο για τον επαρχιακό Τύπο στα Χανιά

Στην ανάδειξη και προβολή του έργου που επιτελούν οι επαρχιακές εφημερίδες, αλλά και στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στοχεύει το Συνέδριο που διοργανώνει στα Χανιά της Κρήτης (26-28/9) η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων.Είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαρχιακός Τύπος, προβλήματα που έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην οικονομική τους επιβίωση. Με πενιχρά οικονομικά μέσα και υπό δύσκολες συνθήκες, οι εφημερίδες της επαρχίας προσπαθούν να "ζήσουν". Τα προβλήματα είναι ακόμη πιο οξυμένα σήμερα που κυριαρχούν τα διαπλεκόμενα και γίνονται προσπάθειες μονοπώλησης της πληροφόρησης, από μεγαλοκεφαλαιούχους και μεγαλοεργολάβους.

Εκατό και πλέον ιδιοκτήτες - εκδότες, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων της Ελλάδας, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών, θα καταθέσουν στο συνέδριο τις εμπειρίες τους από το χώρο των επαρχιακών εφημερίδων, θα σταθούν στα προβλήματα και θα κάνουν επισημάνσεις και προτάσεις για την παραπέρα πορεία και ανάπτυξη του επαρχιακού Τύπου της χώρας μας.

"Αποδέκτης" του προβληματισμού του συνεδρίου θα είναι η πολιτεία, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της. Το Συνέδριο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ενότητες συζητήσεων, που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα του παρόντος και του μέλλοντος των επαρχιακών εφημερίδων. Ολα τα κόμματα θα δώσουν το "παρών" με εκπροσώπους τους. Στη συζήτηση του Σαββάτου με θέμα το ρόλο του περιφερειακού Τύπου και τη συμβολή του στην πολιτική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας,θα συμμετέχουν, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας,ο Μάκης Κοψίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, ο Λαοκράτης Βάσης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και από το ΔΗΚΚΙ ο Γιάννης Δημαράς.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Δημήτρης Κακαβελάκης.Την Κυριακή η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα του περιφερειακού Τύπου και της περιφερειακής ανάπτυξης. Στο πάνελ των συζητητών θα είναι οι περιφερειάρχες Κρήτης, Στερεάς, Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτοντας τις απόψεις τους για τα προβλήματα, αλλά και την ανάπτυξη του επαρχιακού Τύπου των περιοχών τους.

Την υποδοχή και φιλοξενία των συνέδρων και των άλλων καλεσμένων στο συνέδριο ανέλαβαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ