Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχητική η κατάσταση με την ΕΡΤ ΑΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατάγγειλε χτες στον πρόεδρο της κρατικής τηλεόρασης τη μεροληπτική στάση σε βάρος του ΚΚΕ και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Το σοβαρότατο πρόβλημα της μεροληπτικής στάσης σε βάρος του Κόμματος και άλλων μικρότερων κομμάτων από την κρατική ΕΡΤ, αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται με την προβολή αντικομμουνιστικών ντοκιμαντέρ που πλαστογραφούν την πραγματικότητα σχετικά με τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, έθεσε, χτες, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Παν. Παναγιώτου αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Μάκη Κοψίδη,μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου και Μάκη Μαϊλη,μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, με τα οποία, ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις λογής ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την περίοδο Γενάρη '97 - Ιούνη '97 (ΕΤ-1 και ΕΤ-2), όπου σε 49 συνολικά ενημερωτικές εκπομπές που έγιναν με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε μόλις σε 5 εκπομπές και το ΔΗΚΚΙ σε 2, έναντι 36 του ΠΑΣΟΚ, 22 της ΝΔ και 9 του ΣΥΝ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχετική επιστολή, που έδωσαν στον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ Παν. Παναγιώτου, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τονίζουν συγκεκριμένα:

"Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε αναγκαίο να σας επισημάνουμε μια σειρά αρνητικά, θα λέγαμε και ανησυχητικά, φαινόμενα, που σε αρκετό βαθμό χρωματίζουν την κρατική τηλεόραση.

1) Απέκτησε πια μονιμότητα, τόσο στην ΕΤ-1 όσο και στην ΕΤ-2, η προβολή αντικομμουνιστικών ντοκιμαντέρ, κατά κανόνα παραγωγής BBC, μέσα από τα οποία γίνεται μια χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της πραγματικότητας στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή ο χαρακτηρισμός τέτοιων ταινιών ως πιστών αντιγράφων εκπομπών τύπου "στον ιστό της αράχνης", της 10ετίας του 1950 και μετά. Είναι γνωστό ότι, για μία από αυτές τις εκπομπές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας πραγματοποίησε διάβημα στον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα. Ωστόσο, το κακό συνεχίζεται.

2) Είναι προκλητικός ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές των δύο καναλιών.Σας επισυνάπτουμε σχετικό κατάλογο προς επιβεβαίωση και ιδιαίτερα όσον αφορά τις εκπομπές των κ. κ. Παναγιωταρέα, Ευθυμίου, Μαχαίρα, Παπαπαναγιώτου και Θεολογίδου. Ο πίνακας που σας επισυνάπτουμε αποδεικνύει τη δυσμενέστατη μεταχείριση που έχει το ΚΚΕ σε σύγκριση με άλλα κόμματα.

3) Θεωρούμε ότι η προβολή της κυβερνητικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει τα δέοντα.Κατανοούμε τη θέση της κρατικής τηλεόρασης, αδυνατούμε ωστόσο να παραδεχτούμε το συγκεκριμένο γεγονός. Για την ΕΡΤ φορολογούνται όλοι οι εργαζόμενοι.

4) Είναι άκρως ανησυχητική η απόφαση της διοίκησης της ΕΤ να προσλάβει και να αναθέσει εκπομπές στους δημοσιογράφους Π. Κωστόπουλο και Θ. Αναστασιάδη. Το γιατί, το κατανοεί κάθε τηλεθεατής και αναγνώστης του Τύπου, ιδιαίτερα όσοι έχουν "γευτεί" τις "κριτικές" και τα σχόλιά τους".

Και η επιστολή καταλήγει:

"Κύριε Πρόεδρε, ζητάμε άμεση αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κανένας δε δικαιούται να το παραγνωρίζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ