Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο "χορό" των κινητοποιήσεων

Βδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι αυτή που μας έρχεται, καθώς, σε πολλούς νομούς της χώρας, έχουν ήδη ή αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προσδιοριστούν οι ημερομηνίες και οι μορφές του αγώνα κατά των κυβερνητικών σχεδίων κατάργησης των κοινοτήτων και ερήμωσης της υπαίθρου. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να κάνει λόγο για "ιδιοτέλεια κοινοταρχών, που θέλουν να διατηρήσουν την καρέκλα τους" και για "αποπροσανατολισμό των κατοίκων από γραμματείς κοινοτήτων... επειδή αύριο θα αναγκαστούν να δουλεύουν..." (από συνέντευξη του υφυπουργού Εσωτερικών στη χτεσινή "Ελευθεροτυπία").

Η απάντηση

Κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, διαδηλώνουν σήμερα οι κάτοικοι και η Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας Νομού Καρδίτσας.Με τρακτέρ και οχήματα, πανό και συνθήματα, θα συγκεντρωθούν, στις δέκα το πρωί, στην πλατεία του χωριού, απ' όπου θα ξεκινήσει "κομβόι" οχημάτων, με προορισμό να διασχίσει την πόλη της Καρδίτσας. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι της κοινότητας θα μεταβούν με τα οχήματα στον περιφερειακό δρόμο Καρδίτσας, τον οποίον θα αποκλείσουν για μία περίπου ώρα.

Στις Σέρρες, περισσότερες από 120 κοινότητες θα διαδηλώσουν αύριο, με το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο Δερβένι. Ενώ για την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται ο αποκλεισμός των οδικών αρτηριών, που οδηγούν προς τη Δράμα, την Καβάλα και τη Θράκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εύβοιας διοργανώνει την Παρασκευή, 26 του μήνα, στις πέντε το απόγευμα, στη Χαλκίδα,στην είσοδο της "Υψηλής Γέφυρας",συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων.

Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι κοινοτάρχες 50 (στα 70) χωριών του Εβρου,από τη Μάκρη (το νοτιότερο σημείο του νομού), έως το Ορμένιο (το βορειότερο σημείο), σε πρόσφατη σύσκεψή τους στο Διδυμότειχο. Κάτοικοι και κοινοτικά συμβούλια θα διαδηλώσουν τη Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη,στην Αλεξανδρούπολη.

Αποφάσεις αναμένεται να πάρουν σήμερα το βράδυ οι κοινοτικές αρχές του Νομού Ιωαννίνων, ενώ κλίμα κινητοποιήσεων αναπτύσσεται και στη Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ