Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝ, όπως ΠΑΣΟΚ

Μάχη, κυριολεκτικά, στο πλευρό της κυβέρνησης δίνει ο ΣΥΝ, καθώς φουντώνουν οι αντιδράσεις 4.000 κοινοτήτων με κεντρικό αίτημα να μη κατατεθεί στη βουλή το σχέδιο "Καποδίστριας" για την αναγκαστική κατάργηση των κοινοτήτων. Κόντρα στην κοινή αντίληψη ότι το νομοθετικό αυτό έκτρωμα δε σηκώνει βελτιώσεις, κόντρα ακόμα και στην πραγματικότητα που βεβαιώνει ότι ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δε συναντά "αποδοχή" το κυβερνητικό σχέδιο, η ηγεσία του ΣΥΝ αποφάσισε να εντείνει τη δραστηριότητά της έτσι που να μην εμφανίζεται μόνη της η κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την ερήμωση της υπαίθρου προκειμένου να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

***

Υιοθετώντας πλήρως τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι οι αντιδράσεις έχουν χαρακτήρα τοπικιστικό και προέρχονται από καθυστερημένα τμήματα της κοινωνίας, ο Ν. Κωνσταντόπουλος εμφανίστηκε ήδη να δηλώνει ότι και ο ΣΥΝ "δεν υποκύπτει σε τοπικιστικές και αναχρονιστικές αντιδράσεις"! Πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τα εκατοντάδες τοπικά δημοψηφίσματα μέσα από τα οποία οι κοινότητες με συντριπτική πλειοψηφία αξιώνουν να αποσυρθεί ο "Καποδίστριας", ο πρόεδρος του ΣΥΝ εμφανίζεται να περιορίζει το πρόβλημα στο γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει αυτοδυναμία στη βουλή την οποία έχει δηλώσει ότι και θα χρησιμοποιήσει. Ετσι ο Ν. Κωνσταντόπουλος περιορίζει την όποια αντίρρηση εκφραστεί από το κόμμα του στο να μην "εγκλωβιστεί στην πρωτοφανή κυβερνητική νοοτροπία που θέλει να μετατρέψει τη βουλή σε απλό γραφείο πρωτοκόλλου της κυβέρνησης". Πέρα απ' αυτό, δηλαδή, μια συζήτηση στη βουλή, ο ΣΥΝ δε ζητά απολύτως τίποτα!

***

Χωρίς να κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα για τον άκρατο κυβερνητισμό της με αξίωση μάλιστα για πιστή υλοποίηση της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής η ηγεσία του ΣΥΝ καταφεύγει και σε γελοιότητες. Ετσι χτες ο Δ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε με άρθρο του στην "Αυγή" να ζητά για λογαριασμό του ΣΥΝ αυτά που ήδη με διαφορετικό τρόπο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση: Να ενταχθεί στο νομοσχέδιο το οικονομικό πακέτο και για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και για τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων και να εξασφαλιστεί η ταχεία και επαρκής στελέχωση των νέων δήμων. Παρεμπιπτόντως διατυπώνει ένα παράπονο για κάποιες μικροκομματικού τύπου συνενώσεις και ως κερασάκι στην τούρτα υπενθυμίζει ότι υπάρχει και το αίτημα της απλής αναλογικής.

Πέραν τούτων, ουδέν!

Κι όμως, δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά! Σε τι άραγε;

Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ