Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εμείς και οι άλλοι"

"Μπορούμε πια να λέμε εμείς και οι άλλοι.Κι όταν λέμε εμείς, δεν εννοούμε οι άνθρωποι που έχουν μια συγκεκριμένη ενιαία κομματική ένταξη. Εννοούμε αυτούς που αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση ως υποστηρικτή των λαϊκών συμφερόντων, άρρηκτα δεμένη μ' αυτά. Ολα είναι δυνατά με τους αγώνες. Αυτός είναι ο δρόμος. Δεν υπάρχει άλλος.

Τα αγαθά του πολιτισμού, της ταυτότητας, της παιδείας κινδυνεύουν. Γι' αυτά αρχίζουν και μαζεύονται, εκφράζουν κοινή άποψη, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι όλοι αυτοί, που ανήκουν στο εμείς.Στις λαϊκές δυνάμεις, στις δυνάμεις που δεν έχουν σχέση με τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι άλλοι είναι η οικονομική ολιγαρχία, οι κερδοσκόποι, οι "αναγκαστικοί ευεργέτες" και οι εκπρόσωποί τους στην πολιτική, εκείνοι οι οποίοι φιλοδοξούν να διαχειριστούν ένα μικρό κομματάκι εξουσίας.

Εμείς είμαστε όλοι αυτοί, που συμπαρατασσόμαστε για να διεκδικήσουμε την προώθηση των λαϊκών συμφερόντων στα μέτωπα της παιδείας, τα οικονομικά, της εργασίας, της απασχόλησης, της ασφάλισης, του πολιτισμού, της δημοκρατίας, των ελευθεριών".

Με τον παραπάνω εύγλωττο τρόπο, ο Λεων. Αυδής,υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, έθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα όρια, ανάμεσα σ' εκείνους που αναζητούν μια μαχητική, διεκδικητική Αυτοδιοίκηση και σ' εκείνους που στοχεύουν στο ..."τέλος της ιστορίας" του θεσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ