Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βήμα ερασιτεχνικής δημιουργίας

Ενα ακόμα βήμα ερασιτεχνικής δημιουργίας για νέα παιδιά και συγκροτήματα ήταν το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Με τραγούδια και μελωδίες που τα ίδια τα παιδιά έγραψαν και επιμελήθηκαν, μα πάνω απ' όλα ο παλμός και το μεράκι που πήγαζε μέσα από τα τραγούδια τους, εκεί, στο Στέκι της Νεανικής Δημιουργίας στήθηκε ένα ξεχωριστό σκηνικό που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από τις μεγάλες συναυλίες επώνυμων καλλιτεχνών.

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά το βράδυ της Κυριακής, ώστε ο χώρος να γεμίσει από νέα παιδιά, αλλά και από μεγαλύτερους, και να συνοδέψουν σε κάθε μελωδία τους νέους δημιουργούς.

Την αρχή έκανε το ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα η "Ογδοη Μέρα". Ο χώρος πλημμύρισε από τραγούδια γνωστών ροκ συγκροτημάτων και τραγουδιστών. Η "ταξιδιάρα ψυχή", "καλή τύχη μάγκες", "ο βασιλιάς της σκόνης" ξεσήκωσαν το κοινό που τραγουδούσαν και αυτοί μαζί με το συγκρότημα. Με τα λόγια ενός δικού τους τραγουδιού που έλεγε "έχω βαρεθεί να με γεμίζουν αυταπάτες", δίνοντας συγχρόνως την υπόσχεση ότι "θα μείνω εδώ να τους παιδεύω όσο μπορώ" έστειλαν ξεχωριστό μήνυμα σε κάθε νέο για διέξοδο από τον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Τελείωσαν με τα λόγια μέσα από τους στίχους ενός τραγουδιού που έλεγε "δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές, εδώ η θλίψη δεν κερδίζει ποτέ".

Στη συνέχεια νέοι από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και το Μουσικό Γυμνάσιο Ν. Λιοσίων παρουσίασαν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, το "όνειρο του κόσμου". Οι συνεχείς εναλλαγές μουσικών οργάνων και ήχων ενθουσίασαν το κοινό. Από το τουμπελέκι, στα τύμπανα, από το ντέφι, στα κρουστά και όλα μαζί σε συνδυασμό με τους στοίχους και τις νότες των δικών τους τραγουδιών ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Για "όνειρα γεμάτα" και για "όνειρα του κόσμου" μιλούσαν τα τραγούδια τους, καλώντας τα όνειρα να πάρουν όλο τον κόσμο έτσι ώστε "να ξαναγεννηθούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ