Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Εχεις παιδί; Πλήρωνε!

Με μια απόφαση - πρόκληση, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, επέβαλε ανταποδοτικά τέλη για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών! Κατάργησε, δηλαδή, στην πράξη τη δωρεάν προσχολική αγωγή, αλλά και το ρόλο που η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει απέναντι στον πολίτη. Πρόκειται για "φιρμάνι" από αιρετούς εκπροσώπους του λαού, αποκαλυπτικό του ρόλου που επιτελούν ως πιστοί υπηρέτες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για τα όσα σχεδιάζουν για την κατάργηση της παροχής κοινωνικών αγαθών που κατακτήθηκαν με χρόνια πάλης.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Ελασσόνας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της πόλης τη στάση αυτή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση φοροεισπρακτική πολιτική που ανοίγει το δρόμο για επιβολή και άλλων φόρων σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες (ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό). Επισημαίνει επίσης ότι η δημοτική αρχή, αντί να ζητήσει τα κονδύλια, από το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει καθυστερήσει να τα καταβάλει, κατέφυγε στην εύκολη λύση της επιβάρυνσης των γονέων.

Η στάση της αυτή δείχνει και τη φιλοσοφία της για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ο λαός θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική και όχι φοροεισπρακτική, επισημαίνει η ΚΟΒ Ελασσόνας.

Από την πλευρά τους οι ίδιοι οι γονείς, με υπόμνημα, που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασης για τη σχετική απόφαση, τόνισαν ότι η προσχολική αγωγή και η μέριμνα είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας και κατά συνέπεια κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν. Αντέδρασαν στο νέο αυτό χαράτσι και κάλεσαν τη δημοτική αρχή να μην επιβάλει τα ανταποδοτικά τέλη αλλά, όλοι μαζί, δήμος και γονείς, να αγωνιστούν και να απαιτήσουν τη μεταφορά των αντίστοιχων κονδυλίων από το υπουργείο Υγείας στο δήμο.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όμως, και μάλιστα αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος αυτής της αντιλαϊκής απόφασης, αγνοήθηκαν. Οπως αγνοήθηκαν και οι καταγγελίες των γονέων ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου των παιδικών σταθμών δεν είναι νομότυπη, αφού συμμετέχει διορισμένος γονέας χωρίς να είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος. Στην καταγγελία αυτή οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δήμου απάντησαν με φωνές και απειλές. Δείγμα ίσως της νοοτροπίας του φιλελευθερισμού που υπηρετούν, αλλά και της ευαισθησίας με την οποία διαχειρίζονται τα προβλήματα που ο λαός αντιμετωπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ