Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κάνει πράξη την κυβερνητική εντολή

Νέες αυξήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες, έτσι που να μην εμφανίζονται ως αυξήσεις δημοτικών τελών

Νέες αυξήσεις μέχρι και 25% για τη χρήση των αθλητικών και πολιτιστικών του χώρων επέβαλλε ο Δήμος Αθήνας, αποτρέποντας έτσι σημαντικό τμήμα των κατοίκων της πόλης - τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα - από το δικαίωμά τους στο μαζικό αθλητισμό και την πολιτιστική έκφραση. Η σχετική απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα",αφού αντιμετωπίζει τις κοινωνικές παροχές σε ανταποδοτική βάση, εξασφαλίζοντάς τες για λίγους και βέβαια όχι για όσους πρωτίστως τις έχουν ανάγκη.

Δ. Αβραμόπουλος,κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο,υποσχέθηκε ότι οι δήμοι θα κρατήσουν τη χρονιά που έρχεται τις αυξήσεις των δημοτικών τελών στο επίπεδο του πληθωρισμού, μετά και τη σχετική προτροπή της κυβέρνησης", σχολίασε χτες ο Στ. Λάμπρου,μέλος της Γραμματείας της "Αγωνιστικής Συνεργασίας".

"Προηγουμένως βέβαια, σημείωσε ο Στ. Λάμπρου, ο δήμαρχος Αθήνας είχε φροντίσει να αυξηθούν συνολικά κατά 49,85% τα δημοτικά τέλη μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Οσο για φέτος, οι αυξήσεις, αντί των δημοτικών τελών που καταγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αποτυπώνονται στο τιμάριθμο, θα μετακυλίσουν στις λογής κοινωνικές παροχές και όπου αλλού μπορεί να εφαρμοστεί η δυνητική φορολογία, την επιβολή της οποίας προωθεί η κυβέρνηση. Οι αυξήσεις που επέβαλε πρόσφατα ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθήνας αποτελούν ένα πρώτο δείγμα αυτής της πολιτικής". Ετσι, στις αίθουσες γυμναστικής ο δημότης θα πληρώνει πλέον 6.000 δραχμές το δίμηνο, από 5.000 που πλήρωνε μέχρι τώρα, ενώ κατά 500 δραχμές αυξάνεται και το ποσό για νέους 13 μέχρι 18 ετών. Στα δημοτικά κολυμβητήρια - Γκράβα, Κολοκυνθού και Γουδί - τα ποσά ανάλογα με την κατηγορία ανέρχονται σε 7.000 και 11.000 δραχμές από 6.000 και 9.000 που ήταν αντίστοιχα. Στο "Σαράφειο" τα ποσά γίνονται 5.000 και 7.000 δραχμές, από 4.000 και 6.000 αντίστοιχα. Στις 5.000 δραχμές - από τις 2.000 - αναπροσαρμόστηκαν οι τιμές ακόμα και για την παραχώρηση αιθουσών στα πολιτιστικά κέντρα, για εκδηλώσεις συλλόγων και ανάλογες δραστηριότητες. Επιπλέον επιβλήθηκε το ποσό των 1.000 δραχμών κατά εγγραφή για κάθε δραστηριότητα, όσων νέων συμμετέχουν στα μαθήματα - Μουσικής, Κεραμικής, Πηλοπλαστικής, Ζωγραφικής - που γίνονται στα Πολιτιστικά Κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ