Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακόμα πιο σκληρά μέτρα θέλει η ΝΔ

Κριτική "στα σημεία" και όχι στην ουσία της μεταρρύθμισης που επιχειρεί η κυβέρνηση στην παιδεία έκανε χτες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΚΕ Παιδείας της ΝΔ Β. Κοντογιαννόπουλος.

Χαρακτήρισε την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" ως "συνονθύλευμα ελάχιστων, ορθών, κατ' αρχήν μέτρων, όπως η κατάργηση της επετηρίδας, η επαναφορά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το ειδικό μισθολόγιο καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ" καθώς και "λανθασμένων εφαρμογών ορθών μέτρων όπως η μεθόδευση της αξιολόγησης".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει και άλλες προτάσεις της ΝΔ "για την ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας", όπως την "κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση" και "επιτρέποντας στα παιδιά του ελληνικού λαού να σπουδάζουν σε κρατικά Πανεπιστήμια της χώρας μας καθώς και (να καταργηθεί) το πνευματικό μονοπώλιο του ενός συγγράμματος και του ενός σχολικού βιβλίου". Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να "αναθεωρήσει το σύστημα της δήθεν δωρεάν παιδείας ώστε να πληρώνουν οι "κατέχοντες" για να σπουδάζουν δωρεάν οι "μη έχοντες"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ