Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Εκλεισαν τα σχολεία!

Κλειστά επ' αόριστον είναι από χτες όλα τα σχολεία του Μενιδίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Αιτία, οι τεράστιες ελλείψεις σχολικών κτιρίων και η κοροϊδία της κυβέρνησης, που απλώς μοιράζει υποσχέσεις. Τα σχολεία θα μείνουν και σήμερα κλειστά, ενώ το ΔΣ θα συνεδριάσει στις 5.30 το απόγευμα για να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή στην ουσία εξωθήθηκε σε κινητοποιήσεις από την πίεση του κόσμου, καθώς το πρόβλημα έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών, ενώ ο δήμαρχος Μενιδίου Α. Μουστακάτος έδωσε συνέντευξη Τύπου. Η συγκέντρωση που έγινε όμως ήταν περισσότερο για τα μάτια του κόσμου, αφού έγινε με τη συμμετοχή δύο μόνο από τα 70 σχολεία, ενώ στα υπόλοιπα - με ευθύνη της δημοτικής αρχής - δεν έγινε καν ενημέρωση. Πολλοί γονείς και καθηγητές κατήγγειλαν το δήμαρχο για μη σωστή οργάνωση της κινητοποίησης και ότι ενημερώθηκαν για την κινητοποίηση τη Δευτέρα το πρωί. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Μενιδίου Μπάμπης Υφαντής σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αδιαφορία, προχειρότητα και ανευθυνότητα και ότι εξαγγέλλει κινητοποιήσεις χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα φορέα γονέων, καθηγητών, δασκάλων ή μαθητών, ώστε να γίνουν πιο συνειδητά και οργανωμένα οι κινητοποιήσεις.

Ο Α. Μουστακάτος, στη συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε επιμελώς να ρίξει όλες τις ευθύνες για την έλλειψη σχολικών κτιρίων στον ΟΣΚ και να βγάλει έξω από το παιχνίδι την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή έχει την πολιτική βούληση (!), αλλά κωλυσιεργούν τις διαδικασίες οι "μανδαρίνοι του ΟΣΚ"! Στο ίδιο μοτίβο αναφέρθηκε στη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει τόσο ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Παιδείας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,στην επίσκεψή του στα Ανω Λιόσια, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί την άμεση επίλυση του προβλήματος. Είπε επίσης ότι το αίτημα του δήμου είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ για την κατασκευή 28 σχολικών κτιρίων, όπως έχει αποφασιστεί και γι' αυτό έχουν δοθεί 5 δισ. δραχμές, ενώ έχουν αγοραστεί και 145 οικόπεδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την άσχημη οργάνωση της χτεσινής κινητοποίησης, υποστήριξε ότι οφείλεται στο "λίγο χρόνο που υπήρχε" και ότι αυτές θα κλιμακωθούν.

Μεγάλες ευθύνες για το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων έχει και η ίδια η δημοτική αρχή, γιατί περίμενε να αρχίσει η σχολική χρονιά για να το "εντοπίσει" κάτω μάλιστα από τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων.

"Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση"

Ο Θάνος Τραβασάρος,δημοτικός σύμβουλος της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου" (ΠΑΣΥΜ) επισήμανε στο "Ρ" ότι δεν πάρθηκε κανένα μέτρο από τον ΟΣΚ για να λυθεί το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση. "Πρέπει να αναλάβουνε τις ευθύνες τους και όχι να κάνουν προεκλογικές δηλώσεις", τόνισε. Ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ Δ. Κατσανδρής τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις έπρεπε να μεθοδευτούν και επέρριψε και αυτός ευθύνες στον ΟΣΚ.

Ο Νίκος Στεφανίδης,νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και περιόδευσε σε σχολεία της περιοχής, τόνισε ότι για να έχει αποτέλεσμα η κινητοποίηση, πρέπει γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπουν μπροστά και να αγωνιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ