Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αναστέλλεται η προκήρυξη 1.500 θέσεων!

Σήμερα η τρίωρη στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Με περιορισμό των προκηρύξεων για προσλήψεις και τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων εκφράζεται πλέον η κυβερνητική λιτότητα στα δημόσια νοσοκομεία.

Οπως κατήγγειλε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναστέλλονται για το άγνωστο μέλλον οι προκηρύξεις 1.500 θέσεων, καθώς το ΑΣΕΠ προκηρύσσει μόνο 450.

Οι 1.950 (1.500+450) θέσεις που έπρεπε να προκηρυχτούν ήταν οι μισές απ' τις 3.900 θέσεις που ανακοίνωσε τον Οχτώβρη του 1996 ο υπουργός Κ. Γείτονας. Βέβαια, απ' τις υπόλοιπες 1.950 που προκηρύχτηκαν μέχρι τώρα (1.450 στα νοσοκομεία και 500 στο ΕΚΑΒ) δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη ακόμα στα νοσοκομεία.

Ομως ο υπουργός Υγείας δε διστάζει να παρουσιάσει ως γεγονός αυτές τις προσλήψεις και αθροίζοντάς τες με άλλες υποσχέσεις μιλά για 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την τελευταία τριετία.

Με την απόφαση του ΑΣΕΠ παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον η προκήρυξη 450 θέσεων βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων) 400 θέσεις τεχνικών (ηλεκτρολόγων, θερμαστών, μαγείρων, υδραυλικών) 150 θέσεις επισκεπτριών, μαιών, φυσιοθεραπευτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στο δεύτερο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, τη μείωση των αποδοχών τους με την περικοπή των υπερωριών, τονίζει ότι "μετά τις νέες αυτές εξελίξεις, θα ήταν απύθμενο το "θράσος" εκείνου που θα μιλούσε για περικοπή και των υπερωριών. Εκτός κι αν φαντάζεται Νοσοκομεία χωρίς τραυματιοφορείς, ηλεκτρολόγους, μάγειρες, μαίες, φυσιοθεραπευτές".

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει για σήμερα πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας (12 - 3 μμ), την Παρασκευή συγκαλείται η Εκτελεστική Επιτροπή της,ενώ τη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη των προέδρων των σωματείων Αθήνας και Πειραιά στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στη σημερινή στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ έχουν πάρει οι Σύλλογοι Εργαζομένων του "Λαϊκού",της "Πολυκλινικής",του "Σισμανόγλειου" και του "Ελπίς".

Ειδικότερα, το σωματείο του "Ελπίς" ζητά απ' το υπουργείο Υγείας να αποδεχτεί την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο, τον οποίο πρόσφερε ο Δήμος Αθήνας.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

"Αγία Σοφία" και "Δρομοκαϊτειο"

Τετράωρη στάση εργασίας (10.30 πμ - 2.30 μμ) θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο "Αγία Σοφία", ενώ το Γραφείο Κινήσεως Ασθενών (τομέας παρακλινικών εξετάσεων) και το Λογιστήριο Ασθενών, θα είναι κλειστά από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων "Η Πρόοδος", η κινητοποίηση γίνεται ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που κατά καιρούς έχουν πέσει θύματα βίαιης συμπεριφοράς από συνοδούς ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στο "Δρομοκαϊτειο" θα κάνουν αύριο δίωρη στάση εργασίας (7 πμ - 9 πμ) και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου. Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του Ψυχιατρείου που συνοδεύεται και απ' τη μείωση των αποδοχών τους, καθώς η διοίκηση του Ψυχιατρείου δε δίνει υπερωρίες που αρχικά ενέκρινε η κυβέρνηση, ενώ τώρα μιλά και η ίδια για περικοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ