Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για το σόου "φιλανθρωπίας"

Σήμερα η συγκέντρωση της "Επιτροπής Ενάντια στον Τηλεοπτικό Μαραθώνιο για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και τις οικογένειές τους"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στα γραφεία του "Μέγκα", ενάντια στον "τηλε - οίκτο", οργανώνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. η "Επιτροπή Ενάντια στον τηλεοπτικό Μαραθώνιο και τη "φιλανθρωπία" για τα Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες και τις οικογένειές τους". Ο τηλεμαραθώνιος άρχισε χτες το βράδυ, ώρα 9:30 μ.μ., και θα συνεχιστεί μέχρι αύριο τα ξημερώματα.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση φαίνεται ότι βρίσκει συμπαραστάτες και έξω από το χώρο των ΑΜΕΑ. Η Διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας,με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, και να καταδικάσουν με τους αγώνες τους τη φιλανθρωπία, τα φιλόπτωχα ταμεία και τις συμπονούσες κυρίες της υψηλής κοινωνίας.

Ο Σύνδεσμος κάνει έντονη κριτική σε εκείνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) που έχουν μετατρέψει σε εμπόριο τον ανθρώπινο πόνο και την αξιοπρέπεια μέσα από τα "ριάλιτι σόου" και τα "φιλανθρωπικά γκαλά". "Δεν έχουμε αυταπάτες, ο αγώνας για αναβάθμιση και διεύρυνση της δημόσιας Κοινωνικής Πολιτικής - για να υπάρχει σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα - σημαίνει κοινό αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των στηριγμάτων τους", καταλήγει ο σύνδεσμος!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή,υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως είναι ο "τηλεμαραθώνιος", βοηθούν στην κάλυψη των ευθυνών του κράτους απέναντι στα δικαιώματα μάθησης, επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης μερίδας πολιτών του. Και συγχρόνως, αλλοιώνει τη σχέση που έχει η κοινωνία με τους ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες. Αν πραγματικά, τονίζεται στην ανακοίνωση, η τηλεόραση ήθελε να βοηθήσει (κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει) θα μπορούσε να ενημερώσει το κοινό για τη ζωή, την προσωπικότητα, τις ικανότητες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και όχι να τους χρησιμοποιεί σαν αντικείμενα ενός θεάματος.

"Διαμαρτυρόμαστε έντονα και είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή και ενέργεια διασυρμού της προσωπικότητας των αναπήρων, με οποιαδήποτε μορφή και αιτιολογία εκδηλώσεις που αντί να ενημερώνουν σωστά και υπεύθυνα δημιουργούν περισσότερη σύγχυση", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών.Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, δεν αποκρούουν τον καλοπροαίρετο εθελοντισμό αλλά αγωνίζονται να μην υποβαθμιστεί το κράτος πρόνοιας και να αυξηθούν οι δαπάνες για την πρόνοια και την υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ