Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε αδιέξοδο οι δεντροκαλλιεργητές

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σοβαρότατο πρόβλημα διάθεσης αχλαδιών και αμυγδάλων αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες του νομού Λάρισας, λόγω των αθρόων εισαγωγών. Για το θέμα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, οι εισαγωγές αχλαδιών από την Ιρλανδία και αμυγδάλων από την Τουρκία έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του αχλαδιού από 160 δρχ. στις 100 δρχ., ενώ το αμύγδαλο "ψίχα" από 1.600 δρχ. πέρσι, φέτος μένει στα αζήτητα, παρ' όλο που η παραγωγή είναι μειωμένη, λόγω του παγετού. Από την άλλη μεριά οι έμποροι, εκμεταλλευόμενοι τις εισαγωγές, πιέζουν τους παραγωγούς να ρίξουν τις τιμές, αυξάνοντας φυσικά τα κέρδη τους, καθώς η διαφορά μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμής καταναλωτή είναι μεγάλη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας και Ανάπτυξης για το ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και να στηριχτεί το αγροτικό εισόδημα.

Εκτός από τα παραπάνω, οι ίδιοι βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν στη Βουλή, άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους μηλοπαραγωγούς Αγιάς Λάρισας, που πέρσι έπαθαν μεγάλες ζημιές από ανεμοθύελλα. Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφή της παραγωγής μήλων στην Αγιά Λάρισας, από την περσινή ανεμοθύελλα και οι παραγωγοί ακόμα περιμένουν την αποζημίωση των 40 εκατομ. δραχμών από τα κονδύλια του ΠΣΕΑ, που τους υποσχέθηκε ο υπουργός Γεωργίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας αν είναι διατεθειμένος να κρατήσει την υπόσχεσή του και αν ναι, πότε θα καταβληθεί τελικά η αποζημίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ