Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Θολό τοπίο για επενδύσεις και προγραμματικές

Διαβεβαιώσεις ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ θα προχωρήσει έδωσε χτες η Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι θα γίνει η σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και πως ήδη αντιμετωπίζονται τεχνικά ζητήματα. Πάντως και μετά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Διοίκησης του Οργανισμού, και ανεξάρτητα από τις προθέσεις της, το τοπίο παραμένει θολό, τόσο όσον αφορά την υλοποίηση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, όσο και την έκβαση της υπόθεσης των προγραμματικών συμφωνιών.

Για το τελευταίο, ο πρόεδρος του ΟΤΕ Δ. Παπούλιας είπε πως ο Οργανισμός θα κάνει πρότυπες προγραμματικές συμφωνίες και υποστήριξε πως το θέμα δεν αφορούσε μόνο τον ΟΤΕ. Εκανε γνωστό ότι το ποσοστό της προστιθέμενης αξίας θα είναι μια αρχή που θα διέπει τις συμφωνίες αυτές, χωρίς όμως να ορίσει ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό. Ο διευθύνων σύμβουλος Π. Λάμπρου σημείωσε πως η καθυστέρηση στην επένδυση των ψηφιακών παροχών είναι άσχημη για τον ΟΤΕ και υπεραμυνόμενος της πολιτικής της Διοίκησης, είπε ότι δε θα πρέπει να συνδέεται με την ικανότητα του μάνατζερ να κάνει επενδύσεις.

Στον αντίποδα των διαβεβαιώσεων αυτών βρίσκεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σ' έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι πληροφορική. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Πληροφορικής (ΠΣΕΠ - ΟΤΕ), ο τομέας αυτός "έχει τελματώσει, το εξειδικευμένο προσωπικό έχει περιέλθει σε αδράνεια και ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενό του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ