Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι ποδοσφαιριστές

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι παίκτες, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και το σταμάτημα του αφελληνισμού του ποδοσφαίρου της χώρας

Μπροστάρηδες της αντίστασης στα σχέδια αφελληνισμού τουποδοσφαίρου τέθηκαν από χτες οι παίχτες. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) με ομοφωνία των παρόντων αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αν η ΕΠΟ δεν άρει την άδεια αύξησης των μη κοινοτικών που θ' αγωνίζονται (6 στην Α', 4 στη Β' και 3 στη Γ' εθνική). Αρχικά θα πραγματοποιήσουν 10' στάση την προσεχή αγωνιστική, απεργία την 5η, ενώ οι διεθνείς θ' απέχουν από το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Δανία.

Οι αποφάσεις φαντάζουν σκληρές, όμως τις επιτάσσει η σοβαρότητα της κατάστασης. Η πλειοψηφία των παραγόντων "στρουθοκαμηλίζει" για τις συνέπειες τής απόφασης που πήρε το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ελπίζοντας με την "τυφλή" εξυπηρέτηση των απαιτήσεων που θέτουν οι επιχειρηματίες να επωφεληθεί ποικιλοτρόπως. Αδιαφορεί αν τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον του αθλήματος.

"Είμαστε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας, δε διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε πλήρη ανταπόκριση από την κοινή γνώμη. Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στρ. Αποστολάκης.

Υποκριτικό ενδιαφέρον παραγόντων

Από την πλευρά του ο Σ. Σφακιανάκης, πρόεδρος της ΕΠΑΕ, σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον ΠΣΑΠ για στείρο συνδικαλισμό και έλλειψη αναπτυξιακών προτάσεων. Τι ακριβώς εννοεί όταν κάνει λόγο για ανάπτυξη, φαίνεται από τη... διαπίστωση ότι "πρέπει ν' ανταποκριθούμε στον ανταγωνισμό. Επαγγελματικά σωματεία είμαστε, ανώνυμες εταιρίες".... Στη θεωρία δε συμφωνεί, όπως δήλωσε, με την εικόνα του μπάσκετ, οι πράξεις του όμως εκεί οδηγούν.

Υποκρισίας ξεχειλίζει και η δήλωση του Π. Κόκκαλη, ηγετικού παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που δεν εγκρίνει τον τρόπο αντίδρασης, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Εθνικής. Προφανώς εκτιμάει πως η αθρόα είσοδος ξένων το διαφυλάσσει. Εξέφρασε επίσης την απορία πώς "το όργανο των παιχτών έχει την τόλμη να πάρει μια απόφαση που θα στερήσει τη δυνατότητα κάποιων ποδοσφαιριστών να συμμετάσχουν στο Μουντιάλ". Ελα ντε. Ενώ αν δεν παίζουν στην ομάδα τους θα πάνε. Το κυριότερο πάντως που προκύπτει, εμμέσως, από τις δηλώσεις του υιού Κόκκαλη είναι η απορία του που οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βιώσει τη ρήση "σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω".

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι επιχειρηματίες ζητούν περισσότερους μη κοινοτικούς, 26 ποδοσφαιριστές ομάδων Β' και Γ' Εθνικής έχουν κάνει προσφυγή (εκδικάζεται σήμερα) για χρέη περίπου 280 εκατ. δρχ. Σύμφωνα με το νόμο αν δεν τα πάρουν, πρέπει αμέσως οι ομάδες ν' αποβληθούν απ' το οικείο πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ