Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πολύτιμο πετράδι" και "Κάρμεν"

Μια φημισμένη χορεύτρια, "πολύτιμο πετράδι" όπως τη χαρακτήρισαν, η Εβελιν Χαρτ και ο διακεκριμένος χορευτής Μανουέλ Λεγκρί,συμπράττουν με το Βασιλικό Μπαλέτο "Γουίνιπεγκ" του Καναδά,στις δύο παραστάσεις του, στο Ηρώδειο,29-30/9 (8.30μμ). Το μπαλέτο θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Τ. Μπιενάρσκι.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1938 και δέκα χρόνια αργότερα έγινε το πρώτο επαγγελματικό συγκρότημα της χώρας. Μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, τις περισσότερες ασιατικές χώρες, το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή. Θέλοντας να καλύψει την ανάγκη για ένα ενιαίο και ομοιογενές ύφος χορού και στο κλασικό και στο μοντέρνο ρεπερτόριο, το 1970 ίδρυσε δική του σχολή, από την οποία αναδείχτηκαν οι χορευτές που το στελέχωσαν τα επόμενα χρόνια. Φέτος την καλλιτεχνική διεύθυνση του συγκροτήματος ανέλαβε ο Αντρέ Λιούις.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο περιλαμβάνει τα έργα: "Ο χορός της βασίλισσας" σε χορογραφία Ζ. Μπαλανσίν και μουσική Τζ. Βέρντι,"Αδερ Ντάνσις" σε χορογραφία Τζ. Ρόμπινς και μουσική Σ. Χεντλ,"Τα φύλλα ξεθωριάζουν" σε χορογραφία Α. Τιούντορ και μουσική Α. Ντβόρζακ,"Εβδομη συμφωνία" του Μπετόβεν σε χορογραφία Τ. Βαν Σάουκ.

  • Αύριο και την Κυριακή στο Ηρώδειο η Εθνική Οπερα Βελιγραδίου θα παρουσιάσει την περίφημη "Κάρμεν" του Μπιζέ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ