Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
"Συναυλία" της "Κόκα - Κόλα"

Οι σκανδαλοποιοί θέλουν να μετεξελιχθούν και σε "Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης"!!!

H "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" δεν τάραξε τα νερά της πόλης, όπως παραδέχεται με προχτεσινό δελτίο Τύπου ο ΟΠΠΕ, όμως "το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα της χαρίσει συναρπαστικές στιγμές". Ετσι ελπίζουν οι διοικούντες την "Πολιτιστική" και αξιοποιώντας την κοσμοσυρροή για την εκκωφαντικά διαφημισμένη συναυλία των "U2" σαν "επιχείρημα" και "απόδειξη" της "επιτυχίας" των σκανδαλοποιών πεπραγμένων τους θέτουν θέμα για μετεξέλιξη του αμαρτωλού ΟΠΠΕ σε "Οργανισμό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης".Με διάφορες συνεντεύξεις οι διευθύνοντες και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΠΕ γνωστοποίησαν την επιδίωξή τους να υπάρχει ο ΟΠΠΕ και μετά το '97.Μάλιστα με διαφημιστικό υλικό για τη συναυλία των "U2", ο ΟΠΠΕ αυτοτιτλοφορείται "Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Επίσημη συμμετοχή U2" (!). Φυσικά αν η κυβέρνηση δεχτεί τη συνέχεια της "ΠΠ", θα ξεσπάσει οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ και διαφόρων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων για το... ψητό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ντρέπονται καν που δημιούργησαν και στελέχωσαν με "ημετέρους" έναν Οργανισμό αδιαφάνειας, πληθώρας ποικίλων σκανδάλων, που σπατάλησε δεκάδες δισεκατομμύρια από το μόχθο του λαού, για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο κάποιες εταιρίες διαπλεκομένων συμφερόντων και πρασινομπλέ ανίδεοι, πολιτιστικά, αλλά... επιτήδειοι οικονομικά, τόσο που να χρειαστεί η παρέμβαση εισαγγελέων. Εισαγγελέων που ψάχνουν (θα τους αφήσουν οι κυβερνητικά ιστάμενοι να βρουν;) τους υπευθύνους των σκανδάλων. Παρ' όλα αυτά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΠΠΕ ζητά "η κληρονομιά της Πολιτιστικής πρέπει να μεταμοσχευτεί επειγόντως"!!!

Οσον αφορά στη σημερινή συναυλία των "U2" θυμίζουμε ότι η συμφωνία συγκροτήματος - ΟΠΠΕ είναι ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο. Ο ΟΠΠΕ χρηματοδότησε με 650 εκατομ. την έλευση του συγκροτήματος στην Ελλάδα και τέθηκε επί δύο μήνες με όλα του τα μέσα στην υπηρεσία του ατζέντη του συγκροτήματος. Με χρήματα του ΟΠΠΕ γίνονται οι τεράστιες γιγαντοοθόνες μετάδοσης της συναυλίας. Ο ΟΠΠΕ... σκάρωσε "ένα μεγάλο γεγονός" για να χαθούν πίσω από αυτό όλες οι επικρίσεις και τα αρνητικά δημοσιεύματα για το σύνολο που λέγεται "Πολιτιστική". Κατέφυγε σε "χορηγούς", για να "συνδέσουν το προϊόν τους με τη νεολαία, το τέλειο αγοραστικό κοινό", όπως τονίζει έντυπο του ΟΠΠΕ. Και βέβαια ο ένας από τους δύο "χορηγούς" που βρήκε είναι η πολυεθνική "Κόκα Κόλα", που κατ' αποκλειστικότητα θα μεταδίδει μηνύματά της στο κοινό της συναυλίας στο χώρο του λιμανιού. Αλλά και στα ηλεκτρονικά "παιχνίδια" που ετοιμάζει ο ΟΠΠΕ θα κυριαρχεί όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το "Ολοι εναντίον όλων, ο καθένας για τον εαυτό του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω" (!). Σύνθημα που εκφράζει απόλυτα την ιδεολογία και το κλίμα που επικρατεί στον ΟΠΠΕ.

Κατά τα άλλα, η ανοργανωσιά του ΟΠΠΕ αποδείχτηκε και με τις παράλληλες εκδηλώσεις για τους "U2" που γίνονται από προχτές. Οσοι επιχείρησαν να πάνε προς την Αρετσού, όπου πραγματοποιήθηκε το "πάρτι νοσταλγίας" δεινοπάθησαν και χρυσοπλήρωσαν ό,τι έφαγαν και ήπιαν, ώστε ο ΟΠΠΕ να εξοικονομήσει κάποιο ποσό, για να καλύψει την υπέρβαση του τεράστιου κόστους μιας συναυλίας ξένου συγκροτήματος.

Κι ένα ευτράπελο: Η καλλιτεχνική διεύθυνση, όπως με χασαπόχαρτα "γνώρισε" την ποίηση στο λαό, έτσι "εφεύρε" και νέο τρόπο για να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς τα μνημεία της πόλης. Τους πρότεινε να μάθουν τις αρχαιότητες, παίζοντας το "κυνήγι του θησαυρού", για να μη μάθουν για το θησαυρό των δεκάδων δισ. που απολαμβάνουν όσοι ηγούνται στον ΟΠΠΕ.

  • Σοβαρός κίνδυνος ματαίωσης της σημερινής συναυλίας της Θεσσαλονίκης προέκυψε μετά τη ραγδαία χτεσινή εξέλιξη σχετικά με την είσοδο των οχημάτων που μεταφέρουν τον τεχνικό εξοπλισμό του συγκροτήματος από το Σαράγεβο. Μέχρι αργά χτες το βράδυ τα οχήματα ήταν σταματημένα στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, εξαιτίας της κινητοποίησης των τελωνειακών υπαλλήλων. Στο χώρο είχαν μεταβεί ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΠΠΕ, προκειμένου να ζητήσουν από τους συνδικαλιστές απεργούς να επιτραπεί η κατ' εξαίρεση είσοδος των 14 κοντέινερ.

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ