Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
Αγνωστο το νομικό καθεστώς

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλα προς τον υπουργό Υγείας

Κλειστό παραμένει το Νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, ενώ άγνωστο παραμένει το καθεστώς κάτω απ' το οποίο θα λειτουργήσει. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης είχε υποσχεθεί ότι θα λειτουργήσει το νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να διασαφηνίσει με ποιο νομικό καθεστώς, αν δηλαδή θα ενταχθεί στο ΕΣΥ ή θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση είχε χαρακτηρίσει "ιδεολογήματα" τέτοιου είδους αιτήματα και είχε πει ότι το παν είναι να λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Ερώτηση για το νομικό καθεστώς του νοσοκομείου κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλας.Αναφέρουν ότι μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, διορίστηκε η διοίκηση του νοσοκομείου και δόθηκαν υποσχέσεις για άμεση λειτουργία του. "Κανένας, όμως, δε γνωρίζει - συνεχίζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ - αν το νοσοκομείο θα ανήκει στο δημόσιο, αν θα ενταχθεί στο ΕΣΥ και στο σύστημα εφημεριών, τι τμήματα θα λειτουργήσουν, αν θα υπάρχουν πανεπιστημιακές κλινικές και υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν, αν το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό θα προσληφθεί με διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι υπάρχοντες ανεπαρκείς - έστω - νόμοι για τις προσλήψεις στο δημόσιο, καθώς και πολλά άλλα".

Ο Στ. Παναγιώτου και ο Απ. Τασούλας ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του καινούριου νοσοκομείου εντάσσοντάς το στο ΕΣΥ, όπως το απαιτούν όλοι οι φορείς και ο λαός της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ