Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Διπλή πορεία των εργαζομένων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" αντιδρώντας στην κυβερνητική λιτότητα στα δημόσια νοσοκομεία, που εκφράζεται με την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά και των προκηρύξεων για προσλήψεις. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε σκέφτεται να δώσει αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, αντιθέτως, προσανατολίζεται στην περικοπή των υπερωριών, χωρίς παράλληλα να κάνει προσλήψεις για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Χτες, το σωματείο εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" συγκάλεσε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων των νοσοκομείων της Αθήνας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων απ' τα νοσοκομεία "Πολυκλινική", "Σπηλιοπούλειο", "Αιγινήτειο", "Αγία Σοφία", "Νομαρχιακό Πατησίων", "Αλεξάνδρας", "Συγγρού", "Αμαλία Φλέμινγκ", "ΝΙΜΤΣ" και "Αγιοι Ανάργυροι". Ακόμη συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου του ΕΚΑΒ, η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών συμφώνησαν, την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν δύο πορείες που θα ξεκινήσουν από τον "Ευαγγελισμό": Η πρώτη προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και η δεύτερη προς τα κοντινά νοσοκομεία. Κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων θα είναι: "Γείτονα - Σημίτη, τελείωσαν τ' αστεία, έρχεται εξέγερση σε όλη την υγεία".Ακόμη, θα συνεχίσουν - για τέταρτη εβδομάδα - τις πρωινές συγκεντρώσεις έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ