Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Κοινωνική υποχρέωση κι όχι "ευεργεσία"

"Η στήριξη των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες είναι καθήκον της οργανωμένης κοινωνίας και απορρέει από το σεβασμό και την αναγνώριση της αξίας του ανθρώπου και όχι από εύκολους συναισθηματισμούς", τόνισε με χτεσινό σχόλιό του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,καταγγέλλοντας τον προσβλητικό, για τα άτομα με νοητική υστέρηση, τηλε-μαραθώνιο του... αποπροσανατολισμού.

"Ο οίκτος και η συγκαταβάσιμη έκθεση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες σε κοινή θέα, υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, η αναγωγή της επιδεικτικής και κραυγαλέας φιλανθρωπίας σε επιχείρηση θεάματος, οι κατ' επάγγελμα συναισθηματισμοί, η διαφημιστική ευποιία, είναι απλώς μια ωραιοποιημένη έκφραση του κοινωνικού αποκλεισμού και ένα καθαρτήριο για την κοινωνική εικόνα εκείνων που ασκούν ή υπηρετούν την κοινωνική βαρβαρότητα. Στον οίκτο αντιπαραθέτουμε το σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και στην "ευεργεσία" την κοινωνική υποχρέωση. Γι' αυτό είμαστε αντίθετοι στους τηλε-μαραθώνιους και στα συναφή θεάματα".

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της χώρας γίνονται αποδέκτες της πιο σκληρής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,επιδεικνύοντας και προφανώς εξαντλώντας τη... φιλανθρωπία του και μάλιστα με ξένα κόλλυβα, εμφανίστηκε στον τηλε-μαραθώνιο του MEGA να παροτρύνει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να συνεισφέρει τον "οβολό" της για τον σκοπό του τηλε-μαραθώνιου από τα ταμεία του Οργανισμού. Και βέβαια η πλειοψηφία της διοίκησης έσπευσε να ανταποκριθεί, προσφέροντας 4 εκατομμύρια δραχμές, από χρήματα των εργαζομένων, σ' αυτή την τηλε - υποκρισία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ