Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Τρία χρόνια παιδικής δημιουργίας

Τη δικιά τους πινελιά θα βάλουν στην πόλη του Περάματος οι μικροί δημότες του το Σάββατο το βράδυ, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο του Ε. Τριβιζά "Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρη". Η παράσταση θα δοθεί σε αίθουσα του Δημαρχείου Περάματος στις 8 το βράδυ από την Παιδική Σκηνή του Δήμου, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια.

Μιλώντας με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Πατσιλινάκο, για τα τρία χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το θέατρο. "Μέσα από αυτό, περνάς διάφορα μηνύματα και αναπτύσσεις την προσωπικότητα των νέων, παράγοντας πολιτισμό", τόνισε ο δήμαρχος.

Χαρακτηριστικά ήταν και τα λόγια των μικρών ηθοποιών του Περάματος, αλλά και των γονιών τους:

Η 12χρονη Μ. Τσουκλούκη είπε χαρακτηριστικά ότι "όταν ήρθα στην ομάδα κατάλαβα ότι μου αρέσει το θέατρο". Η μητέρα της μικρής Μαρίας σχολιάζει: "Πριν έρθει η Μαρία στην παιδική σκηνή του δήμου, ήταν πιο ντροπαλή. Τώρα είναι πιο κοινωνική".

Η Σ. Καραγιαννάκη τονίζει πως η μόλις 11 χρόνων κόρη της, μέσα από την ομάδα, έμαθε να εκφράζει τα συναισθήματά της και να περνά κάποιες από τις ελεύθερες ώρες της δημιουργικά.

Στην τρίχρονη πορεία της, η παιδική σκηνή έχει εμπνευστή και οδηγό της την Βέρα Σαββίδου, επαγγελματία ηθοποιό, η οποία είπε χαρακτηριστικά στο "Ρ": "Προσπαθώ να δίνω κάποια ερεθίσματα στα παιδιά να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Αυτό ξεκινά από τη διαδικασία επιλογής ενός έργου, το οποίο γίνεται μέσα από συλλογική δουλιά και αφού πρώτα διαβάσουμε τα έργα και καταλάβουμε τι θέλει να πει ο συγγραφέας και τι θα θέλουμε εμείς να πούμε στο κόσμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ