Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάθη και λαθολογία

Ενόψει των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ορισμένους παλιούς, αλλά και νέους αποστάτες του Κόμματος και του εργατικού κινήματος, καθώς και ορισμένους "αριστερίζοντες" ιστορικούς, τους έπιασε ο πόνος να γράψουν ή μάλλον να πλαστογραφήσουν την ιστορία του ΚΚΕ. Και απ' ό,τι όλα δείχνουν, όσο οι Θέσεις του ΚΚΕ θα επαληθεύονται στη ζωή και όσο το κύρος και η επιρροή του Κόμματος θα ανεβαίνει στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού, που στο πρόσωπό του βλέπει τον ακαταμάχητο αγωνιστή για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης και παραποίησης της ιστορίας του θα εντείνονται.

Στα παραπάνω πλαίσια, γίνεται συστηματική προσπάθεια να εμφανιστεί ο ένοπλος αγώνας σαν τυχοδιωκτισμός, ως έγκλημα κατά του λαϊκού κινήματος, που δήθεν διέπραξε το ΚΚΕ, ότι το Κόμμα μας έπεσε στην παγίδα όπου το έσπρωξαν οι Αγγλοαμερικάνοι και η ντόπια αντίδραση.

Τίποτα πιο αποπροσανατολιστικό, από τέτοιους ισχυρισμούς, που συνειδητά παραγνωρίζουν τους νόμους της ταξικής πάλης και των μορφών της, ενώ ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους να υποταχθούν στη θέληση των επικυρίαρχων και εκμεταλλευτών τους.

Η απόφαση του ΚΚΕ να μεταφερθεί το κέντρο βάρους στον ένοπλο αγώνα ήταν η μόνη σωστή, η μόνη δυνατή επιλογή σ' εκείνες τις συνθήκες. Και ήταν πέρα για πέρα δημοκρατική, δίκαιη και επιβεβλημένη.

Αλλος δρόμος, για να νικήσει ο λαός, δεν υπήρχε. Οσοι ισχυρίζονται σήμερα ότι η πολιτική της λεγόμενης ομαλής δημοκρατικής διεξόδου ήταν η ορθή, ή πετάνε στα σύννεφα ή (το πιθανότερο) πασχίζουν να στηρίξουν, ως δήθεν φιλολαϊκή, τη σημερινή πολιτική τους, της διαχείρισης και της συμπόρευσης με την πλουτοκρατία.

Ας μην ...κόπτονται, ωστόσο, για τον ένοπλο αγώνα, την ύψιστη τιμή του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Γιατί ο πόθος τους δεν είναι να είχε νικήσει τότε ο ΔΣΕ. Χαίρονται - και το λένε - επειδή ο ΔΣΕ νικήθηκε!

Το ΚΚΕ έχει μια μακρόχρονη και πλούσια σε αγώνες και θυσίες ιστορία. Εχει την απαιτούμενη ωριμότητα και δύναμη να δει κριτικά και αυτοκριτικά την ιστορία του. Να βγάλει τα συμπεράσματά του, τόσο από τις θετικές πλευρές της δράσης, όσο και από τα λάθη που έγιναν στον αγώνα για το καλό της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων. Ξέρει να διαχωρίζει τα λάθη από τη λαθολογία και το μηδενισμό. Να ξεχωρίζει τους κάθε λογής αποστάτες, παλιούς και νέους, από αυτούς που παραμένουν πιστοί στα ιδανικά τους και "δεν πουλάνε τις ιδέες τους με κανένα αντάλλαγμα", όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Αυτό, πάντως, που πρέπει να ξέρουν οι λασπολόγοι και διαστρεβλωτές της ιστορίας του ΚΚΕ, οι διάφοροι Τσουκάτοι και Σία, είναι "ότι δεν είμαστε τυχαίοι εμείς οι κομμουνιστές. Τα καταφέραμε 80 χρόνια, παρά τις απίστευτες διώξεις και επιθέσεις που δεχτήκαμε. Τα καταφέραμε και στα δύσκολα τελευταία χρόνια, να μη μας παρασύρει το ποτάμι των αρνητικών εξελίξεων και ανατροπών. Δε λυγίσαμε, δεν υποκύψαμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Εχουμε ψυχή, έχουμε νου και πείρα".

Χρήστος ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ