Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ
Αντισταθείτε!

Ο αποκαλυπτικός, για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, λόγος του ΚΚΕ απλώνεται σ' όλη τη χώρα

"Πάλεψε για δήμους και κοινότητες που θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματά σου. Θα βοηθούν την ανάπτυξη και προστασία της παραγωγής της περιοχής. Θα μπαίνουν μπροστά, θα διεκδικούν μαζί σου για το δίκιο σου, θα ενισχύουν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, με δουλιά, ασφάλιση και κοινωνική πρόνοια, χωρίς ναρκωτικά, για μια διαφορετική πορεία της χώρας. Για μια ανάπτυξη που θα έχει κέντρο της τον εργαζόμενο και όχι το κέρδος".

Στις φράσεις αυτές συμπυκνώνεται το μήνυμα που στέλνουν εκατοντάδες στελέχη του ΚΚΕ, που περιοδεύουν ήδη από επαρχία σε επαρχία, από χωριό σε χωριό, από πλατεία σε πλατεία, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για το περιεχόμενο του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας" που προωθεί η κυβέρνηση, τις συνέπειές του, τις θέσεις και την πρόταση του Κόμματος.

  • Κατηγορηματικό όχι στο εν λόγω νομοσχέδιο, είναι η θέση.
  • Πάλη για την απόσυρσή του και καταδίκη των εμπνευστών των αντιλαϊκών σχεδίων, είναι το κάλεσμα.
  • "Συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων σαν αποτέλεσμα μια πολιτικής παραγωγικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής αναζωογόνησης της υπαίθρου, και μόνο με τη θέληση των κατοίκων", είναι η πρόταση.

Στις συγκεντρώσεις, στις ομιλίες, στις συζητήσεις που έχουν με τους κατοίκους της υπαίθρου, τα στελέχη του ΚΚΕ, αποκαλύπτουν αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο - είτε υποβαθμίζοντας τις αντιδράσεις στα σχέδιά της, είτε επιβάλλοντας την κομματική πειθαρχία στο εσωτερικό του κόμματος της, είτε προβάλλοντας την "αναγκαιότητα" της εφαρμογής των σχεδίων της στα πλαίσια του "ευρωπαϊκού" δρόμου που έχει χαράξει - να αποκρύψει.

Οτι: Τον "Ι. Καποδίστρια" τον προωθούν για να φτιάξουν όχι Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), αλλά μηχανισμούς που θα είναι ικανοί να εφαρμόσουν χωρίς παρεκκλίσεις την αντιλαϊκή πολιτική τους, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα, την πρόσθετη φορολογία. Για να δίνουν λιγότερα και να παίρνουν περισσότερα. Για να περάσουν πιο εύκολα πολλαπλά τέλη και φόρους σε βάρος των δημοτών. Για να γίνει πιο εύκολα το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής στο κεφάλαιο.

Σ' αυτά τα πλαίσια, κάνουν σαφές τα στελέχη του ΚΚΕ, η προώθηση του "Ι. Καποδίστρια" είναι πλήρως ενταγμένη στην κυβερνητική πολιτική που χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό. Σημειώνουν πως το σχέδιο αυτό είναι η εξειδίκευση και η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως άλλωστε κυνικά δηλώνουν ο υπουργός Εσωτερικών και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεχόμενη και εφαρμόζοντας αυτές τις κατευθύνσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η ερήμωση της υπαίθρου οφείλεται στο ότι δεν υπήρχαν ισχυροί διοικητικοί μηχανισμοί. Ομως - όπως τονίζουν τα στελέχη του ΚΚΕ - η κυβέρνηση κρύβει ότι η άνιση ανάπτυξη των περιοχών της χώρας οφείλεται στην ίδια την εφαρμοζόμενη πολιτική, στο πολιτικό σύστημα και στην εξάρτηση της χώρας από ξένα υπερεθνικά κέντρα.

Οσον αφορά τα πολλά δισεκατομμύρια που θα διατεθούν στους νέους Δήμους; "Μην ξεγελιέστε" τονίζουν τα στελέχη του ΚΚΕ. Και επισημαίνουν πως δε δίνεται ούτε μία δραχμή παραπάνω από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάνουν σαφές πως τα όποια χρήματα δίνονται, είναι λεφτά της ΤΑ που απλώς τα ξαναμοιράζουν, ανακυκλώνοντας έτσι τη φτώχεια της. Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του ΚΚΕ, προτρέπουν πως η αντίσταση, ο ανυποχώρητος αγώνας, του εκλεγμένου στην Αυτοδιοίκηση, του αγρότη, του εργαζόμενου, του κατοίκου της υπαίθρου, μπορεί και πρέπει να σταματήσει το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας", να μη δεχτεί την αναγκαστική επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ