Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προβλήματα πίσω απ' την πολιτιστική βιτρίνα

Παρεμβάσεις των Θ. Γιαννούση και Αγ. Σαχίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι απαράδεκτη. Υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και κοντά έρχεται η εξάπλωση της φτώχειας και των ναρκωτικών.

Στα ζητήματα αυτά αναφέρθηκαν με παρεμβάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προχτές, Παρασκευή, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ Θ. Γιαννούσης και Αγ. Σαχίνης."Θα πρέπει να μας απασχολήσει η απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλά σχολικά κτίρια, οι ελλείψεις καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών και χρειάζεται άμεσα να ενεργοποιηθούν οι δημότες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η παιδεία είναι ένα καζάνι που βράζει και δεν μπορεί να μένει παρατηρητής ο Δήμος της Θεσσαλονίκης", τόνισε ο Αγ. Σαχίνης. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να το συνδυάσουμε με την "πολιορκία" των σχολείων από καφετέριες, μπαρ καικαταστήματα με ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικά είπε ότι η δημαρχιακή Επιτροπή από τις 400 άδειες που εξέτασε την περασμένη χρονιά οι 300 αφορούσαν καφετέριες και μπαρ. "Αυτό είναι το όραμα της Θεσσαλονίκης, αυτοί είναι οι επενδυτές", συμπλήρωσε.

Οσον αφορά το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών που ήρθε κατά ιδιαίτερα δραματικό τρόπο στην επιφάνεια με τον πρόσφατο θάνατο της 13χρονης, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε: "Ακούμε για διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, για μπαλκόνια με καλλιέργειες, σε λίγο θα μας μιλήσουν και για ελεύθερη καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Τώρα ο Νομάρχης Ηλείας μιλάει για νέες καλλιέργειες και, φοβάμαι, θα ακούσουμε για φούντα Ηλείας πιθανά ανταγωνιστική με τη φούντα από την Αλβανία. Εκεί μας οδηγούν οι εκσυγχρονισμοί του Σημίτη και όσοι σιωπηλά συνοδοιπορούν σ' αυτά τα σχέδια".

Για τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης μίλησε ο επικεφαλής της ΔΑΚ Θ. Γιαννούσης. "Η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε και το δάσος του Σέιχ Σου καταστράφηκε. Τώρα μαζί με την κυβέρνηση εμπαίζουν το λαό, ισχυριζόμενοι ότι θα το αναδασώσουν", τόνισε. Πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη που διαθέτει ελάχιστο πράσινο, μόλις 3%, κινδυνεύει να το χάσει κι αυτό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το δάσος του Καλού, μια μοναδική όαση πρασίνου στο κέντρο της Τούμπας, μετά την αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το θέμα, κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί. Επίσης, τόνισε ότι η ολοκλήρωση του Βιολογικού Σταθμού Καθαρισμού καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια με τεράστιες επιπτώσεις για το Θερμαϊκό και τη ζωή της πόλης.

Τέλος ο Θ. Γιαννούσης κατήγγειλε την αδιαφορία του δήμου για τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων. "Οταν ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου είχαμε αρχίσει διαδικασίες για τη δημιουργία κατασκηνώσεων σε μια έκταση 200 στρεμμάτων στη Χαλκιδική, την οποία το Κράτος συμφωνούσε να μας την παραχωρήσει. Λόγω της εγκληματικής, να τη χαρακτηρίσω, αδιαφορίας των μετέπειτα διοικήσεων η υπόθεση αυτή χάθηκε οριστικά", είπε.

Να σημειώσουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ το θέμα του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας" δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, παρ' όλο που υπήρχε δέσμευση της διοίκησης ότι το πρόβλημα των αναγκαστικών συνενώσεων θα απασχολούσε συνεδρίαση του ΔΣ το αργότερο μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ