Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
Βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης στο 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστής σημασίας "χειρονομία" αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας. Ηταν η υλική προσφορά που κάνουν τα μέλη και οι φίλοι του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου της Θεσσαλονίκης, με το ποσό των 16.000 μάρκων, στην Οδοντιατρική Πολυκλινική "Ενρίκε Σάιντζ Κασάδο" στο κέντρο της Αβάνας. Μια πολυκλινική, που στα πλαίσια της αξιόλογης ιατρικής περίθαλψης της Κούβας, παρά τις πολλές δυσκολίες, εξυπηρετεί 78.000 κατοίκους σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αβάνας.

Σε μια πολύ εγκάρδια και συγκινητική ατμόσφαιρα παραδόθηκε και επίσημα στη διεύθυνση της Πολυκλινικής η υλική αυτή βοήθεια από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φώτη Γεωργιάδη,ενώ παρών ήταν και ο υπεύθυνος, στην Ελλάδα, του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών, Τόμας Κάο.Η συγκεκριμένη αυτή πράξη αλληλεγγύης δυναμώνει τους δεσμούς αδελφικής φιλίας μεταξύ των απλών ανθρώπων του κινήματος αλληλεγγύης με την Κούβα και του ηρωικού αυτού λαού.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και για επισκευές που είναι απαραίτητο να γίνουν. Μάλιστα στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχει και μπριγάδα Ελλήνων οικοδόμων, που θα προσφέρει το Δεκέμβρη εθελοντική δουλιά για τον σκοπό αυτό.

Επίσης υπάρχουν και άλλες σημαντικές ανάγκες για ανανέωση του οδοντιατρικού εξοπλισμού (που αν και καλά διατηρημένος είναι αρκετά παλιός) και για αγορά οδοντιατρικών παρασκευασμάτων και υλικών που χρειάζονται στα ιατρεία. Γι' αυτό και η αξιέπαινη πράξη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης πρέπει να βρει και άλλους μιμητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ