Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Και ατυχήματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Λίγες ώρες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα των ινδονησιακών αερογραμμών ένα δεύτερο ατύχημα, αυτή τη φορά στη θάλασσα, ήρθε να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι η αιτία όλων των συμφορών δεν είναι άλλη από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ινδονησία.

Στα πυκνά σύννεφα καπνού, που έχουν σκεπάσει όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και περιορίζουν σημαντικά την ορατότητα, αποδίδουν οι αρχές τόσο τη συντριβή του ινδονησιακού αεροσκάφους της εταιρίας "Γκαρούντα", καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Πολόνια της πόλης Μεντάν, όσο και τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στα στενά της Μάλακα, ανάμεσα στη Σουμάτρα και τη Μαλαισία. Στο αεροπορικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οι 222 επιβάτες του αεροπλάνου καθώς και το 12μελές πλήρωμά του, ενώ από τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, παραμένουν αγνοούμενοι 28 ναυτικοί.

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται εδώ και μήνες στα δάση της Σουμάτρα και στο ινδονησιακό τμήμα της νήσου του Βόρνεο, έχουν καταστρέψει ανυπολόγιστου μεγέθους δασικές εκτάσεις και έχουν δημιουργήσει τεράστια σύννεφα καπνού, τα οποία καλύπτουν, εκτός από την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων και την Ταϊλάνδη. Οι προσπάθειες 10.000 πυροσβεστών δεν έχουν αποδώσει καρπούς και οι ελπίδες όλων στρέφονται στους μουσώνες, που είθισται να σαρώνουν τη Νοτιοανατολική Ασία τέτοια εποχή, όμως εξαιτίας του φαινομένου "Ελ Νίνιο", στην περιοχή προς το παρόν επικρατεί ξηρασία.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που οι πυρκαγιές θα έχουν όχι μόνο στο περιβάλλον του πλανήτη, αλλά και στην υγεία των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, καθώς υπάρχει φόβος να παρουσιάσουν καρκίνο και αναπνευστικά προβλήματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ