Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ διπλωματία δεν έχει χάσει τις ελπίδες της για την επανάληψη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, παρά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη", κατά τον Αμερικανό συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ. Προσπαθώντας να δουν τα πράγματα πίσω από τις σκληρές λέξεις του Θ. Πάγκαλου, Ελληνες διπλωμάτες υπογραμμίζουν πως η συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για την εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, έχει ήδη ξεκινήσει (σελίδα 5).

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα και η προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που δέχονται, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (σελίδα 18).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ των φαρμακοποιών θα βγάλει τελικά η κυβέρνηση το κόστος της περιβόητης ανακοστολόγησης των φαρμάκων, που ολοκληρώνεται σήμερα με την έγκριση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι τιμές 7.000 περίπου σκευασμάτων, κυκλοφορούντων και νέων (σελίδα 20).

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" για την ασφάλεια των πτήσεων χτυπούν προς όλες τις κατευθύνσεις οι συχνές βλάβες σε αεροπλάνα της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας". Χτες, την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών παρουσίαζε το πόρισμα για την ανώμαλη προσγείωση του "Ντορνιέ" στην Τανάγρα, ένα άλλο αεροπλάνο του ίδιου τύπου έκανε προσγείωση ανάγκης, λόγω τεχνικής βλάβης, στο αεροδρόμιο της Λέρου! (σελίδα 22).

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ λειτουργοί απαλλάσσονται κατά 50% από το φόρο και για τα αναδρομικά τους σύμφωνα με απόφαση του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και μάλιστα σε μια εποχή που άλλα στρώματα των εργαζόμενων υφίστανται μεγάλες συμπιέσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους (σελίδα 24).

"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ" φίμωτρο σε χιλιάδες εφημερίδες και περιοδικά πολιτικού, συνδικαλιστικού και πολιτιστικού περιεχομένου βάζει η κυβέρνηση, με την κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Τύπου, που καταργεί τα μειωμένα τιμολόγια διακίνησης αυτών των εντύπων μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων (σελίδα 11).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ