Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
"Στρατιώτες" κατά "στρατηγών"

Την ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης, την Τιμσίστεμ Μπολόνια, υποδέχεται η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του με την Εστουντιάντες

Την είπαν υπερομάδα. Τη χαρακτήρισαν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Προς το παρόν επιβεβαιώνει τα προγνωστικά. Πρόκειται για την Τιμσίστεμ Μπολόνια. Τη σημερινή αντίπαλο της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα (21.30 ΑΝΤ-1). Πλήρωσε και τι δεν πλήρωσε για να εντάξει στη δύναμή της τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Ντέιβιντ Ρίβερς. Τους κορυφαίους παίκτες των δύο τελευταίων φάιναλ φορ. Δίπλα τους ο Κάρλτον Μάιερς και ο Γκρέγκορ Φούτσκα που ήρθε από το Μιλάνο. "Ομάδα στρατηγών" τη χαρακτήρισε ο Γ. Ιωαννίδης, αφήνοντας υπονοούμενα ότι οι στρατιώτες είναι αυτοί που κερδίζουν τις μάχες. "Παίζουμε με την καλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης, κι αλίμονο αν τους αφήσουμε να επιβάλουν το ρυθμό τους" συνέχισε ο Ελληνας κόουτς, που δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Ντ. Ουίλκινς, τον οποίο χαρακτήρισε "ιδανικό παίκτη για τη θέση του".

Τι πρεσβεύει τελικά η ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης; "Τίποτα το ιδιαίτερο" υποστηρίζει ο Β. Καράσεφ, που την αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της ευρωλίγκα."Ο Ρίβερς και ο Μάιερς σούταραν πολύ, αλλά με χαμηλό ποσοστό ευστοχίας. Ο Ουίλκινς πέτυχε μερικά καλάθια με τη γνωστή εναέρια πτήση του. Ο Φούτσκα και ο Κιάτζιτς δεν πήγαν άσχημα, ενώ οι διεθνείς με την Ιταλία, Γκαλάντα και Μορέτι, παίζουν ελάχιστα. Το πρόβλημα αυτής της ομάδας είναι ότι καθένας θέλει να είναι ηγέτης. Προς το παρόν αυτός είναι ο Ουίλκινς. Ο Μάιερς σκοράρει με διεισδύσεις ή τρίποντα. Ο Ρίβερς στην αρχή προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι, βαρέθηκε όμως γρήγορα και άρχισε να παίζει για τον εαυτό του. Κάπου όλα αυτά φαίνονταν κωμικά", δηλώνει ο πλέι μέικερ της Αλμπα Βερολίνου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Τιμσίστεμ πήρε τη νίκη με 80-73, αλλά 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η διαφορά ήταν στον έναν πόντο. "Μπορούσαμε να νικήσουμε, αν κερδίζαμε τη μάχη των ριμπάουντ. Η Τιμσίστεμ συγκέντρωσε 45, εκ των οποίων 20 επιθετικά", συμπεραίνει ο Ρώσος παίκτης.

Το ριμπάουντ είναι λοιπόν το "κλειδί" που μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στην επιτυχία. Αν δεν τα καταφέρει, οι στρατηγοί απειλούν να επιβάλουν καθεστώς... τρομοκρατίας στους "φαντάρους" του Ιωαννίδη. Εκτός κι αν αποδειχθεί προφήτης ο Μπ. Πρέλεβιτς, που δήλωσε κατά την αναχώρηση: "οι μεγάλοι παίκτες δεν κάνουν απαραίτητα και μεγάλες ομάδες".

Για τρίτη νίκη Ο ΠΑΟΚ

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην ευρωλίγκα διεκδικεί ο ΠΑΟΚ. Στις 20.00 υποδέχεται την Εστουντιάντες (STAR), που δεν είναι από τις ισχυρότερες ομάδες του Β ομίλου. Η ισπανική ομάδα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ηττήθηκε στη Μαδρίτη από την Τρεβίζο, αλλά ισορρόπησε την κατάσταση με τη νίκη επί της ΡΤΤ στην Αγκυρα. Ο Σβι Σερφ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών κι ο Στογιάκοβιτς θα είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.

"Θα είναι μια ώρα δύσκολη για μένα. Πρώτον γιατί θα βρεθώ κόντρα στους συμπατριώτες μου και δεύτερον επειδή η Εστουντιάντες είναι καλή ομάδα και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση", δήλωσε ο Ισπανός σέντερ του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Μοράλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ